Mickelson: – Hellere to straffeslag end at spille frem og tilbage

Under tredje runde af US Open valgte Phil Mickelson helt bevidst at putte til sin bold i bevægelse for at give sig selv to straffeslag i stedet for at spille bolden der, hvor den ville være stoppet!

Se eller gense episoden ovenfor eller i denne artikel, hvor der også kan læses mere – nedenfor kan du læse, Mickelsons egen forklaring på episoden.

Han udnyttede som sådan bare golfreglerne til sin egen fordel, men nogle vil kalde det usportsligt. Det er også lidt absurd at se én af verdens bedste putte til sin bold i bevægelse, når udgangspunktet i golf er, at man spiller bolden hvor den ligger.

– Ville ikke spille frem og tilbage

Efter sin runde blev Mickelson, der fyldte 48 år lørdag, interviewet af Fox Sports, hvor han forsvarede sin beslutning:

– Det var ikke ud af respektløshed. Jeg ved det giver to slags straffeslag, og jeg ville bare ikke spille den frem og tilbage og slå de samme slag igen. Jeg tog to straffeslag og kom videre. Det er min forståelse af reglerne, og flere gange har jeg villet gøre det, så nu gjorde jeg det endelig, sagde Phil Mickelson til Fox Sports.

Derefter blev Mickelson spurgt, om han troede, bolden ville rulle ud af greenen:

– Det er der ingen tvivl om. Den ville komme tilbage til samme position bag bunkeren. Jeg ved ikke, om jeg kunne have sparet slag eller ej, men jeg ved, det er to straffeslag at slå til en bold i bevægelse.

– Det er bestemt ikke ment som disrespekt for turneringen. Det var for at drage fordel af reglerne, så godt som man nu kan, sagde Mickelson og uddybede senere:

– Hvis det bliver taget som disrespekt, så undskylder jeg. Det var ikke ment på den måde. Jeg ville videre til næste hul, og jeg kunne på det tidspunkt ikke helt se, hvordan det skulle ske uden de to straffeslag.

Kunne have erklæret bolden uspillelig

I stedet for at slå til bolden i bevægelse, så kunne Mickelson have ladet den rulle ud for derefter at erklære bolden uspillelig. Det ville have kostet et straffeslag, og så kunne han putte igen fra det oprindelige sted.

– Det synes jeg ikke var en god mulighed. Det var ned af bakke og i medvind. Der var stor risiko for, at det samme ville ske igen, sagde Mickelson, der naturligvis ikke med sikkerhed kunne sige, om han dragede fordel af at spille bolden i bevægelse:

– Det kan være lidt strategisk, men at kende golfreglerne er aldrig en dårlig ting. Man forsøger altid at bruge reglerne til sin egen fordel, men der er en risiko. Jeg kunne måske have holet puttet (hvor den var kommet til hvile, red.), så jeg ved ikke, om jeg havde sparet et slag ved at lade den rulle, eller om jeg sparede et slag ved at gøre som jeg gjorde. Uanset hvad, så var det ikke ment som disrespekt.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte fra US Open med ekstra dækning på Viaplay med Featured Groups og Featured Holes. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard
Alternativ på europeantour.com

Phil Mickelson – Foto: Copyright USGA/Darren Carroll

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.