Se absurd video: Phil Mickelson puttede til bold i bevægelse!

I en ganske absurd situation puttede Phil Mickelson helt bevidst til sin bold, mens den stadig rullede, som det kan ses i videoen ovenfor. Noget John Daly også har prøvet i US Open, hvilket der kan læses mere om nederst i denne artikel.

Under tredje runde af US Open puttede Mickelson, der fyldte 48 år lørdag, lidt for hårdt på 13. green, så bolden var på vej ned af en bakke. Mickelson skyndte sig hen og puttede til bolden, mens den stadig var i bevægelse! Derefter brugte han yderligere to putts.

Mickelson fik to straffeslag for at putte til en bold i bevægelse, så han måtte notere en 10’er på scorekortet. Han gik runden i +11, så i samlet +17 er han blandt de sidste i feltet.

Overtrædelse af Regel 14-5; kan give diskvalifikation

Ved at putte til sin bold i bevægelse overtrådte han regel 14-5, hvilket giver to straffeslag. I yderste konsekvens kan det også give diskvalifikation, da der i Reglen er en henvisning til Regel 1-2.

USGA har dog fastslået, at det var en overtrædelse af Regel 14-5. På vegne af USGA udtalte John Bodenhamer, der er Senior Managing Director of Championships and Governance, at overtrædelsen ikke var så alvorlig, at Regel 1-2 er i spil.

Det at spille en bold i bevægelse er direkte dækket af Regel 14-5, hvilket giver to straffeslag, men hvis man f.eks. stopper en bold fra at gå our of bounds, så vil man blive diskvalificeret efter Regel 1-2.

Usportsligt og dårligt for Mickelsons image?

Uanset hvad Mickelsons motiv var, så vil nogle mene, at det var usportslig optræden.

Det var helt åbenlyst en bevidst overtrædelse af reglerne, hvilket næppe vil gavne Phil Mickelsons image. Da John Daly gjorde noget lignende i 1999, var det med til at understrege hans image som enfant terrible.

De kommende dage og måneder vil vise, hvad det vil betyde for Mickelson, men det er helt sikkert noget som vil blive diskuteret og husket.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte med ekstra dækning på Viaplay med Featured Groups og Featured Holes. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard
Alternativ på europeantour.com

John Daly puttede til bold i bevægelse under US Open 1999

Episoden giver minder om US Open 1999, hvor John Daly puttede til en bold i bevægelse på Pinehurst No. 2’s 8. hul.

I finalerunden havde Daly slået andetslaget over greenen på par-4 hullet, så han skulle få bolden op til en svær pinplacering tæt på en bakke. Han forsøgte at putte den op, men de første to gange kom den tilbage til ham.

Da det også skete tredje gang puttede John Daly til bolden, mens den rullede ned mod ham. Det fik han to straffeslag for. Han sagde efterfølgende, at han gjorde det i protest mod det han kaldte unfair pinplaceringer. Daly fik en 11’er på par-4 hullet og gik finalerunden i +13.

John Daly – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.