Det Belgiske Golfforbund og klubben Koksjide Golf ter Hille er værter for årets EM i holdspil for handicappede, hvor 13 nationer kæmper om trofæet.

Der er 4 spillere på hvert hold og der spilles slagspil uden handicap. Europamesterskabet afvikles over 54 huller –  en runde foursome, en runde greensome og en runde som spilles individuelt og hvor den dårligste af de fire scorer kan trækkes fra.

Danmark har tidligere markeret sig på den internationale paragolf scene, og derfor tog holdet til Belgien med en ambition om et resultat i top 5. Men det bliver desværre en målsætning som det bliver svær at leve op til efter de første to dage, hvor foursome og greensome er blevet afviklet.

Niveauet på den paragolf der spilles er hævet betydeligt i de senere år, og vi har fået svært med at følge med de andre store golfnationer. Adskillige af vore konkurrenter stiller med pro´er og hcp.+-spillere, og det kan ses på resultat tavlen, hvor især Irland er stukket af. Ikke mindst efter dagens greensome hvor de to irske par gik runden i -8 og -4 slag. Dermed har de sikret sig et forspring på hele 16 slag på de forsvarende mestre fra Sverige

Vore danske spillere har haft det svært på den supertrimmede og udfordrende linksbane. Især var det onsdagens foursome der voldte problemer. Vore to par – Stefan Mørkholt/Mette Wegge Lynggaard og Rasmus Løt/Flemming Rasmussen kom rundt i 82 og 91 slag.

.
.

Fredagens greensome var mere opløftende ikke mindst for Flemming og Rasmus som forbedrede sig med 11 slag og gik i 80 slag, mens Mette og Stefan tog endnu en runde i 82 – en score de absolut ikke var tilfredse med. Det betyder at vi ligger på en 7. plads inden den individuelle match. Den noget reviderede målsætning er nu at prøve at komme op og presse Holland på 6. pladsen. Hvis det skal lykkes så skal der hentes 13 slag – så det satser vi på!

European Team Championship for Golfers with Disabilty, leaderboard

Rasmus Løt og Flemming Rasmussen – Foto: Jesper Hviid

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.