Nicole Broch Larsen vandt Symetra Tour Championship, som var sæsonfinalen på Symetra Tour. Det skulle have været en opvarmning til den kommende uges Stage II af LPGA tourskolen, men her slipper Nicole for at deltage, da hun nu er direkte kvalificeret til finalen, som begynder den 30. november.

Efter tredje runde var Nicole på en delt førsteplads i -14 med Ally McDonald. Finalen udviklede sig til et opgør mellem de to, da de mere eller mindre fulgtes ad hele vejen. De gik begge runden i -4, så de sluttede i -18, hvilket var fem slag bedre end Laura Gonzalez Escallon på 3. pladsen i -13.

Nicole vandt omspil med en birdie
Det hele skulle afgøres i omspil på par-3 hullet 18. Ally McDonald slog dit teeslag i bunkeren, mens Nicole gav sig selv en god birdiemulighed, da hun slog sin bold ind til knap 5 meter fra hullet.

Nicole holede sit birdieputt for sejren og førstepræmien på $ 30.000 svarende til godt kr. 200.000.

Se video af omspillet nederst i denne artikel.

Tabte omspil i april
Det var Nicoles fjerde Symetra Tour turnering i år. I april var hun meget tæt på at vinde sin første sejr, men hun blev nr. 2 da hun blev slået i omspil.

Therese blev nr. 14
Therese O’Hara deltog også i turneringen, hvor hun var nr. 9 inden finalerunden. Efter en runde i +2 faldt hun tilbage til en 14. plads i -5.

Svenske Madelene Sagström som vandt sin tredje sejr i en suveræn sæson for to uger siden blev nr. 4 i -12.

Symetra Tour Championship, resultat

Tre danskere i Stage II af LPGA tourskolen
Som nr. 87 på verdensranglisten var Nicole Broch Larsen den højest rangerede i feltet.

Nicole har kun spillet nogle få Symetra Tour turneringen i år. Hun var nr. 69 på ranglisten inden turneringen, så sejren var ikke nok til at hun får et LPGA kort via Symetra Tour ranglisten. Der var dog den ekstra bonus, at hun undgår at skulle deltage i den kommende uges Stage II på tourskolen, da hun med sejren er kvalificeret til Stage III.

Der er tre danske deltagere på Stage II. Daisy Nielsen kvalificerede sig fra Stage I, mens Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen er kvalificeret til Stage II via deres placering i top-400 på verdensranglisten. Therese O’Hara er direkte kvalificeret til Stage III.

Top-80 og lige fra Stage II går videre til Stage III, som er den endelige finale, hvorfra de bedste får et kort til LPGA. Stage III spilles fra den 30. november til 4. december.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.