17-årige Nicolai Højgaard blev hædret som Årets Fund 2018. Han giver en stor del af æren for sit høje niveau til sin enæggede tvilling Rasmus, som også er et stort talent.

Årets Fund er Danmarks ældste idrætspris, og hylder de største gennembrud for danske idrætstalenter. Den uddeles af Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark i samarbejde med Politiken.

– Det er min brors skyld, at jeg er nået hertil

Nicolais enæggede tvilling Rasmus er på nogenlunde samme niveau, men i år havde Nicolai den bedste sæson. Begge var på holdet som vandt Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL, hvor Rasmus var bedst individuelt. Sammen med John Axelsen vandt de VM for hold 2018 i Irland eller Eisenhower Trophy som det officielt hedder, hvilket de fik Den Gyldne Golfbold 2018 for.

– Det betyder så meget, at vi er to. Jeg siger det, hver eneste gang nogen spørger… Det er min brors skyld, at jeg er nået hertil. Vi er hinandens årsag til, at vi er blevet så gode til golf. Vores forældre er også en stor del af det, men hovedsageligt er det Rasmus, jeg kæmper med hele tiden. Det er der, det hele kommer fra. Vi er hinandens største konkurrenter, men samtidig er vi de bedste venner, og vi støtter hinanden i alt, siger Nicolai Højgaard til Politiken.

Nicolai og Rasmus Højgaard var også med til at vinde DM for klubhold for Gyttegård Golf Klub, og sammen med Jens Christian Tvergaard, blev nr. 2 ved EM for klubhold 2018.

Nicolai Højgaard, John Axelsen og Rasmus Højgaard fik Den Gyldne Golfbold 2018 – Foto: Kennet Islandi Havgaard
DGU: – Et skulderklap til dansk golf

Det er femte gang, en golfspiller modtager hæderen som Årets Fund. Udover Nicolai Højgaard er det Thorbjørn Olesen i 2012, den nuværende DGU direktør Morten Backhausen i 1993, Erik Groth-Andersen i 1981 og Søren Steffensen i 1972.

– Det er et kæmpe skulderklap til Nicolai for hans præstationer. Men det er også et skulderklap til dansk golf. Det var et meget spændende og stærkt felt i år, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union, i en pressemeddelelse.

Nicolai Højgaard har haft et forrygende år

Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub var nomineret for guldmedaljerne ved VM for hold (Eisenhower Trophy)det individuelle EM for herrer og Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL. Derudover har han i år bl.a. vundet ECCO Tour turneringen Bravo Tours Open – by Visit Tønder ligesom han var på herrelandsholdet, der fik bronze ved EM for hold.

Sejren ved det individuelle EM kvalificerede Nicolai Højgaard til The Open på Carnoustie, hvor han var nr. 50 efter første runde, men missede cuttet.

Han og tvillingebroderen Rasmus fik invitationer til Made in Denmark 2017 samt Porsche European Open og Made in Denmark i 2018. De har endnu til gode at klare cuttet til finalerunden, men Nicolai klarede dog det første cut i Porsche European Open, men missede cuttet efter tredje runde.

Rasmus Højgaard under Porsche European Open 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.