Den Gyldne Golfbold 2018 gik til John Axelsen, Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard, der sammen vandt det første verdensmesterskab i dansk golfs historie.

De tre stortalenter blev hædret med dansk golfs fornemste pris efter en sæson, hvor der ellers var masser af kvalificerede bejlere til hæderen.

Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen har alle løftet deres i forvejen høje niveau. Og Nicolai Højgaard vandt et individuelt EM, som den kun tredje dansker nogensinde.

Ingen dansk præstation kom dog op på siden af den VM-triumf, som John Axelsen, Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard hentede på Carton House ved Dublin i september.

– En sejr på det her niveau er en sejr på højeste niveau, men også en sejr der skaber forventninger til fremtiden. Og vi glæder os til at følge jer alle tre de kommende år hvor det bliver en helt anden historie, nemlig jeres individuelle karrierer der kommer i højsædet, sagde Michael Lermark, formand for Sportsjournalisternes Golfklub, under overrækkelsen af Den Gyldne Golfbold.

Michael Lermark overrækker Den Gyldne Golfbold 2018 til Rasmus Højgaard, John Axelsen og Nicolai Højgaard – Foto: Kennet Islandi Havgaard

Ved den lejlighed blev den danske trio det klart yngste hold nogensinde til at vinde Eisenhower Trophy, som er den officielle titel på VM-trofæet. De tre spillere udviste stort mod og selvtillid ved at overhale USA på sidstedagen og henvise stormagten til 2. pladsen.

– Det er kæmpestort. Der har været nogle store navne på det trofæ, så det er en ære for os, siger Rasmus Højgaard, der sammen med Nicolai Højgaard og John Axelsen var i Brøndby for at modtage Den Gyldne Golfbold.

– Jeg havde slet ikke tænkt på, at vi kunne kandidere. Jeg troede ikke, at et amatøresultat kunne være nok til at modtage Den Gyldne Golfbold, siger Nicolai Højgaard.

– Det, der har slået mig mest efter VM er, at jeg har været til forskellige turneringer i USA, hvor forskellige coaches og spillere fra forskellige lande kom og sagde tillykke. Da gik det op for mig, at det var globalt, det vi havde gjort, siger John Axelsen.

Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard og John Axelsen fik Den Gyldne Golfbold 2018 – Foto: Kennet Islandi Havgaard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.