AmatøreliteNicolai Højgaard blev Årets Fund med maksimumpoint

Nicolai Højgaard blev Årets Fund med maksimumpoint

17-årige Nicolai Højgaard blev en suveræn vinder af Årets Fund 2018, da alle fem parter i afstemningen havde ham som vinder af Danmarks ældste idrætpris, som blev uddelt for første gang i 1929.

Med hæderen følger en check på 100.000 kr., som han kan bruge på rejser til turneringer mv., da han fortsat er amatør.

Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub var nomineret for guldmedaljerne ved VM for hold (Eisenhower Trophy)det individuelle EM for herrer og Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL. Derudover har han i år bl.a. vundet ECCO Tour turneringen Bravo Tours Open – by Visit Tønder ligesom han var på herrelandsholdet, der fik bronze ved EM for hold.

Alle fem i afstemningen havde Nicolai Højgaard som vinder

Vinderen af Årets Fund findes via en pointafgivning, hvor Danmark Idrætsforbund, Team Danmark samt Politikens chefredaktion, sportsredaktør og sportsredaktion uddeler fra 10 til 1 point til de indstillede.

Nicolai Højgaard vandt med 50 point foran badmintonspilleren Line Christophersen med 44 point, så alle fem havde ham som vinder.

– Det betyder utroligt meget

Nicolai Højgaard var naturligvis meget glad og stolt over at modtagere hæderen under prisoverrækkelsen fredag den 28. december:

– Det betyder utroligt meget. Det er en pris, som rigtig mange superstjerner har vundet… Og jeg lægger særligt mærke til navnet Thorbjørn Olesen. Han er et af mine store idoler, ham ser jeg meget op til. Så det er helt fantastisk, at jeg for første gang kan få mit navn på samme trofæ som ham. En fantastisk måde at slutte året af på, siger Nicolai Højgaard til Politiken, som er med til at uddele hæderen.

Nicolai Højgaard blev Årets Fund 2018 som den femte golfspiller gennem tiderne. Thorbjørn Olesen blev Årets Fund 2012, den nuværende DGU direktør Morten Backhausen i 1993, Erik Groth-Andersen i 1981 og Søren Steffensen i 1972.

100.000 kr. til vinderen Nicolai Højgaard

De tre bedst placerede i kåringen får henholdsvis 100.000, 15.000 og 10.000 kroner, mens der 5.000 kroner til de øvrige syv nominerede.

Årets Fund 2018:

1. Nicolai Højgaard, golf, 50 point
2. Line Christophersen, badminton, 44 point
3. Julius Johansen, cykling, 41 point
4. Rajbek Alvievich Bisultanov, brydning, 35 point
5. Jacob Bruun Larsen, fodbold, 30 point
6. Anna Munch, sejlsport, 23 point
7. Kristina Jørgensen, håndbold, 17 point
8. Michel Corbalan, karate, 12 point
9. Victor Hald Thorup, skøjteløb, 10 point
10. Stephanie Grundsøe, skydning, 9 point

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk