Richard McEvoy vandt Porsche European Open

Efter sejr på Challenge Touren i sidste uge vandt Richard McEvoy Porsche European Open på Green Eagle i Hamborg, hvor Søren Kjeldsen og Jeff Winther blev bedste danskere. I videoen ovenfor ses højdepunkter fra McEvoys finalerunde.

Med finalerunder i -3 delte Søren Kjeldsen og Jeff Winther 22. pladsen i -4, mens Lasse Jensen med en runde i +2 desværre faldt tilbage til en 29. plads i -3. Lucas Bjerregaard blev nr. 39 i -2 efter runde i -3.

Nicolai Højgaard missede cuttet efter tredje runde

De talentfulde 17-årige tvillinger Nicolai og Rasmus Højgaard var med på en invitation. Europamesteren Nicolai klarede cuttet efter anden runde, mens tvillingebroderen Rasmus og Thomas Bjørn missede cuttet. Nicolai Højgaard fik dog ikke lov til at spille søndag, for efter +5 i tredje runde sluttede han som nr. 76 i +5.

Nicolai Højgaard – Foto: golfsupport.nl

Hvad en del, inklusiv flere golfmedier, ikke var opmærksomme på er, at hvis flere end 78 klarer cuttet efter anden runde på Europa Touren, så er er endnu et cut efter tredje runde var top-72 og lige klarer cuttet. Sådan har reglerne været siden 2017. Amatører tæller ikke med i den opgørelse, så da den tyske amatør Allen John var langt fremme i feltet var det top-73 (74 spillere), som var med i finalerunden.

De fem der missede det andet cut efter tredje runde får stadig del i præmiepengene. Dog naturligvis ikke amatøren Nicolai, der utvivlsomt gerne ville have spillet søndag, ligesom der sikkert også var danske tilskuere, som ville følge ham.

McEvoy vandt for anden uge i træk

Richard McEvoy, som vandt på Challenge Touren i sidste uge, og Bryson DeChambeau delte føringen i -12 inden finalerunden foran Patrick Reed og Matthias Schwab i -11.

Richard McEvoy gik finalerunden i +1 med en birdie på 18. hul, der sikrede ham sejren i -11 foran den tyske amatør Allen John, Christoffer Blomstrand og Renato Paratore i -10.

Hideto Tanihara og Romain Wattel delte 5. pladsen i -9 foran Paul Casey og Matthias Schwab i -8.

Allen John har tidligere været professionel

30-årige Allen John blev professionel i 2011 og har også spillet på Challenge Touren, men blev amatør i 2016. Han er næsten døv uden hørerapperater, og vandt guld ved Deaflympics 2017. Han har også vundet på den tyske Pro Golf Tour i år, og overvejer nu at blive professionel igen.

Allen John – Foto: golfsupport.nl
De amerikanske stjerner skuffede

Med en birdie på 3. hul i finalerunden kom Patrick Reed op på en delt førsteplads, men derfra gik det ned ad bakke med fem bogeys, så efter en runde i +4 sluttede han på en delt 9. plads.

Værre gik det for Bryson DeChambeau i førerbolden, som var +3 efter 17 huller, hvilket dog rakte til en top-5 placering. Med to bolde i vandet på 18. hul lavede han en 8’er på par-5 hullet, så han blev nr. 13 i -6 efter en runde i +6.

Porsche European Open, resultat

Bryson Dechambeau – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.