Mikko Korhonen vandt Shot Clock Masters

Mikko Korhonen vandt Shot Clock Masters, hvor der blev taget tid på alle slag. Joachim B Hansen blev bedste dansker på en 12. plads, da Jeppe Pape Huldahl faldt tilbage.

Joachim gik finalerunden i -4, så han rykkede 17 pladser frem i feltet til en 12. plads i -7.

Inden finalerunden var Jeppe Pape Huldahl på en delt 3. plads i -7, men dog hele seks slag fra Mikko Korhonen på førstepladsen. Jeppe lavede seks birdies i finalerunden, heraf de fire på de sidste 5 huller, men desværre også fem bogeys og en dobbeltbogey, så med en runde i +1 faldt han tilbage til en 19. plads i -6.

Søren Kjeldsen gik finalerunden i par, hvilket gav ham en 23. plads i -5, mens Jeff Winther blev nr. 30 i -4 efter en runde i -1. Anders Hansen var ligeledes rundt i -1, så han blev nr. 43 i 1.

Joachim B Hansen – Foto: golfsupport.nl
Korhonen vandt sin første Europa Tour sejr

Finalerunden blev afbrudt flere gange af tordenvejr, men ingen kunne hindre Mikko Korhonen i at vinde sin første Europa Tour sejr. I videoen ovenfor ses højdepunkter fra Korhonens finalerunde.

Den 37-årige finne førte med fem slag inden finalerunden, og med tre birdies på de første 6 huller var det hele næsten afgjort. Det endte med en runde i -3, så Mikko Korhonen vandt i -16, hvilket var seks slag bedre end Connor Syme på 2. pladsen i -10.

Steve Webster, Nicolas Colsaerts, Raphaël Jacquelin og Justin Walters delte 3. pladsen i -9.

Miguel Angel Jiménez, som spillede med Huldahl i finalerunden, blev nr. 12 i -7 efter en runde i par.

Korhonen har været på Tourskolen 12 gange

Mikko Korhonen blev professionel for snart 15 år siden i 2004, men har aldrig vundet nogle større turneringer, og hele 12 gange har han deltaget i Europa Tourens Tourskole.

Sidste år blev han delt nr. 2 i den østrigske turnering, da den hed Lyoness Open, som Dylan Fritteli vandt.

Blot fire spillere fik straffeslag for langsomt spil

I Shot Clock Masters blev der taget tid på alle slag, så man havde 40 – 50 sekunder afhængig af hvilket slag man skulle slå. Ligesom reglerne faktisk i forvejen er på Europa Touren, men det er svært at tage tid på alle og håndhæve.

Torsdag og fredag var der ingen, som overtrådte tidsgrænserne, mens der var tre, som pådrog sig et straffeslag lørdag. Heriblandt Andrea Pavan, som dog siden fik annulleret sin straf.

I finalerunden pådrog Markus Brier og Oscar Stark sig ét straffeslag for at være for langsomme. Begge brugte de 1 sekund mere end den tilladte tid! Så alt i alt var der blot fire spillere, som fik et straffeslag for at være for langsomme.

Lad os håbe, at alle også spiller hurtigt i de kommende Europa Tour turneringer, hvor man ikke får et straffeslag, når man er lidt – eller meget – for langsom…

Tæller også til Challenge Touren

Som Rocco Forte Sicilian Open og Belgian Knockout, tæller Shot Clock Masters også til Challenge Tour ranglisten. Til Challenge Tour ranglisten optjenes dog kun det antal point, som spilleren havde fået ved at deltage i Challenge Tour turnerngen KPMG Trophy i denne uge.

US Open i den kommende uge

I den kommende uge spilles US Open, som er årets anden major. Her er Thorbjørn Olesen med som eneste dansker – se starttiderne for de første to runder i denne artikel.

Shot Clock Masters, resultat

Jeppe Huldahl – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.