SponsoraterMange bække små kan opfylde drømmen

Mange bække små kan opfylde drømmen

SPONSOR-crowdfundingportalen www.sponsor.me er udviklet af de to norske idrætsforældre Ola Akselberg og Otto Kalvø samt danske Michael Møller, der skal drive den internationale udvikling. Michael Møller (www.add-wise.dk) har etableret et dansk Advisory Board til at støtte den fortsatte udvikling bestående af innovationsekspert Anja Hoffmann, OL-guldvinder Victor Feddersen og den tidligere Microsoft/Nokia-leder, nu sælger i Dansk Håndboldforbund, Mikkel Frid.

– SPONSOR.dk og SPONSOR.no blev stiftet ud fra et ønske om at gøre det muligt for ALLE sportsudøvere, at få finansiel støtte til opfyldelse af deres drømme – store som små, udtaler Otto Kalvø.

– Vi kom på ideen, da vi selv søgte efter støtte til vores egne børn og deres hold/klubber. Vi ville gerne bruge en professionel platform som henvendte sig udelukkende til sportens verden – men vi fandt ikke en sådan. Derfor besluttede vi at søsætte projektet der nu er samlet på SPONSOR.me for at give andre de muligheder vi ikke selv havde. Og det glæder os at se, hvor mange indsamlinger der allerede har været successer – dermed er første del af vores vision opfyldt, afslutter han.

– Mange sportsgrene og udøvere har i dag svært ved at trænge igennem til virksomheder og sponsorer for at få finansiering til både landshold, eliteudøvere og bredden. Særligt niche-sportsgrenene er udfordret, udtaler Michael Møller.

– Her er crowdfunding et særligt godt supplement og alternativ til at kunne skaffe støtte til den årlige junior-træningslejr, nye spilletrøjer, etableringen af et lynskur eller indkøb af en ny sejlbåd til nybegyndere. Alt sammen ting, der i normal fald skal betales ud af klubkassen, men som kunne blive betalt via indsamlinger på SPONSOR.me, fortsætter han.

Platformene SPONSOR.no og SPONSOR.dk er nu slået sammen til SPONSOR.me, der fremover skal være samlingspunkt for alle nationale udgaver af platformen.  For Danmark og Norge er ikke endestationen for platformen, hvis det står til de 3 ophavsmænd der allerede har oplevet interesse for platformen fra flere andre europæiske lande.

Ganske gratis og med en minimum arbejdsindsats kan en indsamling til et givent formål oprettes på portalen SPONSOR.me, så en organisation, en klub, et hold eller en udøver kommer tættere på at realisere et givent mål.  Vejen er crowdfunding – aktivering af de nære netværk frem for søgning af de enkelte store sponsorater, som det i disse tider bliver sværere og sværere for sportsklubber at tegne.

SPONSOR.me er skabt af sportsfolk til sportsfolk. Det er den første nordiske crowdfunding portal, som udelukkende har sporten som interessefelt. SPONSOR er startet i Norge, har siden november 2015 været i Danmark og er nu lanceret internationalt.

SPONSOR.me har på nuværende tidspunkt allerede etableret samarbejder med blandt andet Dansk Rugby Forbund og Den Danske Billard Union omkring indsamlinger til blandt andet deres forskellige landshold.

www.sponsor.me

SPONSOR.ME og crowdfunding:

  • Crowdfunding kan på dansk oversættes til Netværksfinansiering. Crowden er dermed betegnelsen for ”netværk”. Tidligere var crowdfunding mest brugt til finansiering af erhvervsprojekter og især start-ups.
  • Crowdfunding ”lever” primært af de såkaldte ”mikrosponsorater”, som er små bidrag, men fra mange forskellige bidragsydere, private og virksomheder i skøn forening.
  • Devisen er: mange bække små – og synlighed også for dem, som støtter med større beløb.
  • Succes via crowdfunding opnås speciel via aktivering af ens netværk på sociale medier og udbredelse af indsamlingen til flest mulige.
  • SPONSOR.me er dedikeret til sportsrelaterede indsamlinger.
  • Forbund, sportsudøvere, hold og klubber kan på få minutter lægge en – eller flere – indsamlinger op på SPONSOR.me.
  • SPONSOR.me har i Danmark på nuværende tidspunkt allerede etableret samarbejder med blandt andet Dansk Rugby Forbund og Den Danske Billard Union omkring indsamlinger til blandt andet deres respektive landshold.
  • Platformen har i dag over 150.000 unikke brugere.
  • Der indsamles månedlig et større 6-cifret beløb til sporten.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk