17-årige Tsubasa Kajitani fra Japan vandt den anden udgave af Augusta National Women’s Amateur efter omspil. Karen Fredgaard førte undervejs men blev nr. 3, og var blot ét slag fra at komme med i omspillet på Augusta National.

21-årige Karen Fredgaard fra Asserbo, der er i gang med sit andet år på University of Houston, var på en delt førsteplads efter første runde på Champions Retreat Golf Club, som var vært for de første to runder. Hun var delt nr. 5 efter anden runde med to slag op til førstepladsen med amerikanske Rose Zhang og svenske Ingrid Lindblad, der er henholdsvis nr. 1 og 4 på amatørernes verdensrangliste. Karen Fredgaard er nr. 39 på verdensranglisten.

I finalerunden på Augusta National, som i næste uge er vært for Masters, begyndte Karen Fredgaard med en bogey, men med fire birdies frem til 13. hul var hun alene i spidsen. Birdien på 13. kan ses nedenfor:

Desværre lavede hun bogey på 14. og en dobbeltbogey på par-5 hullet 15, hvor hun slog i vandet. Med en afsluttende bogey gik hun finalerunden i +1 og blev delt nr. 3 i +2.

.
.
Tsubasa Kajitani vandt efter omspil

Tsubasa Kajitani fra Japan havde en dårlig afslutning med en dobbeltbogey på 17. hul, men efter en runde i par sluttede hun på delt førsteplads i +1 sammen med Emilia Migliaccio fra USA. De to var derfor i omspil, som Kajitani vandt med en par på første omspilshul. Kajitani er nr. 23 på amatørernes verdensrangliste i denne uge, men Migliaccio er nr. 15.

Karen Fredgaard delte 3. pladsen i +2 med Pauline Roussin-Bouchard, Rachel Heck, Emma Spitz, Rose Zhang og Ingrid Lindblad.

Invitation til US Womens Open og AIG Women’s Open

Med sejren får Tsubasa Kajitani invitationer til US Women’s Open 2021 og AIG Women’s Open 2021, der begge er majors.

Det kræver dog, at hun forbliver amatør, og så vil hun også få invitationer til de kommende fem udgaver af Augusta National Women’s Amateur samt det kommende års amatørmesterskaber arrangeret af USGA, R&A og PGA of America.

En ny tradition på Augusta National

Det var den anden udgave af Augusta National Women’s Amateur , der således er en ny turnering. Det er Augusta National, som arrangerer den store amatørturnering for verdens bedste piger og damer. Den første udgave i 2019 blev vundet af Jennifer Kupcho, der dengang var nr. 1 på amatørernes verdensrangliste, og i øvrigt nu er nr. 11 på de professionelles verdensrangliste.

Onsdag og torsdag spillede 82 af verdens bedste kvindelige amatører de første to runder på Champions Retreat Golf Club. Fredag var der træningsrunde på Augusta National inden de 30 bedste spillede finalerunde lørdag.

Augusta National og Masters støtter flere turneringer

Augusta National Women’s Amateur er det seneste initiativ fra Augusta National og Masters for at skabe interesse for golfsporten og i sidste ende også flere golfspillere.

Det er dog langt fra det eneste initiativ, da man via Masters Tournament Foundation giver økonomisk støtte til bl.a. The First Tee programmet og golf-organisationer rundt om i verden.

Man har også været medstifter af flere turneringer for børn og unge heriblandt Drive, Chip and Putt mesterskaberne, der siden 2013 har været arrangeret i samarbejde med USGA og PGA of America.

Siden 2009 har man arrangeret Asia-Pacific Amateur Championship sammen med R&A, og siden 2015 også Latin America Amateur Championship sammen med R&A og USGA. Udover æren kvalificerer vinderen fra begge turneringer sig bl.a. til Masters.

Augusta National Women’s Amateur, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.