PGA Tour of AustralasiaHannah Green skrev historie ved at vinde mixed turnering

Hannah Green skrev historie ved at vinde mixed turnering

For anden uge i træk vandt LPGA spilleren Hannah Green i hjemlandet Australien, og denne gang skrev hun historie, da det var i direkte duel med herrer i samme turnering. Hun er den første vinder af en mixed turnering over fire runder på en førende tour.

I sidste uges VIC Open spillede herrer og damer sideløbende separate turneringer på samme baner med samme størrelse præmiesum, så de to vindere fik 350.000 kr. hver.

I TPS Murray River in honour of Jarrod Lyle spillede herrer og damer mod hinanden i én fælles turnering om samme trofæ og præmiesum men dog fra forskellige teesteder.

Her var Hannah Green bedst, da hun efter fire runder vandt i -20 foran amatøren Hayden Hopewell og Andrew Evans i -16. Grace Kim og Momoka Kobori delte 4. pladsen i -15.

Med sejren rykker 25-årige Hannah Green en enkelt plads frem til en 29. plads på verdensranglisten. Hun spiller på LPGA, hvor hun har vundet to gange med sejre i major turneringen KPMG Women’s PGA Championship 2019 og Cambia Portland Classic 2019.

Hannah Green fik 36.000 AUD for sejren svarende til 170.000 danske kroner.

Første vinder af mixed turnering over fire runder på førende tour

Det er sket flere gange tidligere, at damer har vundet over mænd i samme turnering. Det har dog ikke været over fire runder på en førende tour, som Hannah Green præsterede her.

TPS Murray River in honour of Jarrod Lyle var som nævnt også tællende til verdensranglisterne, så både damer og herrer optjente point efter køn-placering.

I juni 2020, hvor ECCO Tour trodsede corona og arrangerede turneringer igen, vandt Emily K Pedersen Bravo Tours Open by Enjoy Resorts på Rømø foran bl.a. Højgaard tvillingerne, Niklas Nørgaar Møller og Marcus Helligkilde. Det var dog kun over to runder.

En del af Webex Players Series 

Turneringen var en del af Webex Players Series, der er et samarbejde mellem herrernes ISPS Handa PGA Tour of Australasia og damernes WPGA Tour of Australasia (tidligere ALPG Tour). Udover professionelle deltager også juniorer og elite-amatører

Webex Players Series begyndte i 2021 med to turneringer, hvor herrer og damer spillede mod hinanden i samme turnering, men dog fra forskellige teesteder. I 2022 er der fire turneringer i serien.

TPS Murray River in honour of Jarrod Lyle, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk