LIV GolfBrendan Steele & Ripper GC med Cam Smith vandt LIV Golf Adelaide

Brendan Steele & Ripper GC med Cam Smith vandt LIV Golf Adelaide

Brendan Steele vandt den individuelle turnering ved LIV Golf Adelaide, hvor Ripper GC vandt holdturneringen efter det første hold-omspil på LIV Golf.

Sidste år var den australske LIV Golf turnering den måske mest succesfulde LIV turnering, da mange tusinde tilskuere kom og havde en fest. Golf er stort i Australien, men det er (for) sjældent at verdens bedste kommer og spiller på kontinentet. Det gjorde LIV, og understregede måske også et punkt hvor andre tours har svigtet lidt. Talor Gooch og 4Aces vandt i 2023, og der var også flere end 90.000 tilskuere i år på The Grange Golf Course.

Inden finalerunden havde Brendan Steele føringen i -14 foran Danny Lee i -13, mens Carlos Ortiz og Mito Pereira delte 3. pladsen i -12.

Med en finalerunde i -4 vandt 41-årige Brendan Steele sin første LIV golf sejr i -18 foran Louis Oosthuizen i -17, mens Charl Schwartzel, Jon Rahm, Andy Ogletree, Joaquin Niemann og Dean Burmester sluttede på en delt 3. plads i -16.

Brendan Steele efter sejren i LIV Golf Addelaide 2024 – Foto: Chris Trotman / LIV Golf

Brendan Steele vandt tre gange på PGA Tour og senest Safeway Open 2017.

Ripper GC vandt holdturneringen

I holdturneringen sluttede Ripper GC med Cam Smith som kaptajn og Stinger GC med Louis Oosthuisen begge i -56. Så for første gang i 28 LIV Golf turneringer var der omspil for at finde vinderen af holdturneringen.

Australierne Cam Smith og Marc Leishman stillede op for Ripper GC, mens sydafrikanerne Louis Oosthuizen og Dean Burmester spillede for Stingers. I omspillet spillede alle deres egen bold, og begge scores talte som holdets score.På første omspilshul havde Oosthuizen og Burmester birdieputts, mens Smith og Leishman missede greens, men alle fire lavede pars. På andet omspilshul var Leishman den eneste med en par, mens de tre andre lavede bogeys, så Ripper GC vandt omspillet.

HyFlyers GC, med Phil Mickelson som kaptajn og den individuelle vinder Brendan Steele på holdet, blev nr. 3 i -48.

4 mio. $ for sejren

Som i de øvrige regulære LIV Golf turneringer blev der spillet om 25 mio. $ med 20 mio. $ i den individuelle turnering, hvoraf vinderen fik 4 mio. $ for sejren svarende til 27,9 mio. danske kroner.

Der var 5 mio. $ i holdturneringen med 3 mio. $ til vinderne, 1,5 mio. $ til nr. 2 og 500.000 $ til nr. 3. Det er beløb de fire spillere på holdet deler.

LIV Golf Adelaide, resultat

Louis Oosthuizen og Dean Burmester fra Stinger GC i omspil mod Cam Smith og Marc Leishman fra Rippers GC – Foto: LIV GolfTilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk