LIV GolfBrendan Steele & Ripper GC med Cam Smith vandt LIV Golf Adelaide

Brendan Steele & Ripper GC med Cam Smith vandt LIV Golf Adelaide

Brendan Steele vandt den individuelle turnering ved LIV Golf Adelaide, hvor Ripper GC vandt holdturneringen efter det første hold-omspil på LIV Golf.

Sidste år var den australske LIV Golf turnering den måske mest succesfulde LIV turnering, da mange tusinde tilskuere kom og havde en fest. Golf er stort i Australien, men det er (for) sjældent at verdens bedste kommer og spiller på kontinentet. Det gjorde LIV, og understregede måske også et punkt hvor andre tours har svigtet lidt. Talor Gooch og 4Aces vandt i 2023, og der var også flere end 90.000 tilskuere i år på The Grange Golf Course.

Inden finalerunden havde Brendan Steele føringen i -14 foran Danny Lee i -13, mens Carlos Ortiz og Mito Pereira delte 3. pladsen i -12.

Med en finalerunde i -4 vandt 41-årige Brendan Steele sin første LIV golf sejr i -18 foran Louis Oosthuizen i -17, mens Charl Schwartzel, Jon Rahm, Andy Ogletree, Joaquin Niemann og Dean Burmester sluttede på en delt 3. plads i -16.

Brendan Steele efter sejren i LIV Golf Addelaide 2024 – Foto: Chris Trotman / LIV Golf

Brendan Steele vandt tre gange på PGA Tour og senest Safeway Open 2017.

Ripper GC vandt holdturneringen

I holdturneringen sluttede Ripper GC med Cam Smith som kaptajn og Stinger GC med Louis Oosthuisen begge i -56. Så for første gang i 28 LIV Golf turneringer var der omspil for at finde vinderen af holdturneringen.

Australierne Cam Smith og Marc Leishman stillede op for Ripper GC, mens sydafrikanerne Louis Oosthuizen og Dean Burmester spillede for Stingers. I omspillet spillede alle deres egen bold, og begge scores talte som holdets score.

På første omspilshul havde Oosthuizen og Burmester birdieputts, mens Smith og Leishman missede greens, men alle fire lavede pars. På andet omspilshul var Leishman den eneste med en par, mens de tre andre lavede bogeys, så Ripper GC vandt omspillet.

HyFlyers GC, med Phil Mickelson som kaptajn og den individuelle vinder Brendan Steele på holdet, blev nr. 3 i -48.

4 mio. $ for sejren

Som i de øvrige regulære LIV Golf turneringer blev der spillet om 25 mio. $ med 20 mio. $ i den individuelle turnering, hvoraf vinderen fik 4 mio. $ for sejren svarende til 27,9 mio. danske kroner.

Der var 5 mio. $ i holdturneringen med 3 mio. $ til vinderne, 1,5 mio. $ til nr. 2 og 500.000 $ til nr. 3. Det er beløb de fire spillere på holdet deler.

LIV Golf Adelaide, resultat

Louis Oosthuizen og Dean Burmester fra Stinger GC i omspil mod Cam Smith og Marc Leishman fra Rippers GC – Foto: LIV Golf

Sådan kan du se US PGA Ch’ship 2024 – TV og streaming sendetider

Se tv- og streaming sendetiderne for US PGA Championship 2024, der spilles fra torsdag den 16. til søndag 19. maj, med tre danskere i...

Doug Barron vandt Regions Tradition, der var årets første senior major

Doug Barron vandt Regions Tradition, der var årets første major på PGA Tour Champions. I 2009 fik han et års doping-karantæne på PGA Tour...