Adidas har frasolgt sine golfmærker TaylorMade, Adams Golf og Ashworth til den amerikanske kapitalfond KPS Capital Partners for 425 mio. $ svarende til 2,9 mia. kr.

Salget har utvivlsomt været under forhandling længe, men det gennemføres dagen efter, at TaylorMade offentliggjorde en sponsoraftale med Rory McIlroy.

Adidas vil fokusere på sko og tøj

Salget kommer ikke som en overraskelse, da den børsnoterede Adidas koncern satte sine golfmærker til salg i maj 2016, så det har taget et år at finde en køber.

– TaylorMade er et førende globalt golfmærke med en usædvanlig stærk markedsposition. Vi vil gerne takke alle TaylorMade medarbejdere for deres mange bidrag til vores firma og ønsker dem alt det bedste for en vellykket fremtid under det nye ejerskab, siger Adidas direktøren Kasper Rørsted i en pressemeddelelse. Danske Kasper Rørsted tiltrådte som direktør for Adidas koncernen i oktober 2016.

Adidas har en langsigtet strategi om at fokusere på deres kernekompetencer indenfor sko og tøj under mærkerne Adidas og Reebok. Adidas vil således fortsat lave golfsko og golftøj.

I marts 2017 offentliggjorde Adidas, at man også vil sælge det canadiske ishockey mærke CCM.

For lav vækst og indtjening i golfudstyr 

Golfbranchen har været presset de seneste år, så TaylorMade, Adams Golf og Ashworth har ikke kunnet leve op til Adidas koncernens målsætninger for vækst.

Ikke dermed sagt, at det er dårlige forretninger, men golfmærkerne havde lidt udviklet sig til en klods om benet for Adidas, da det trak ned i regnskabet og den evige jagt på vækst og profit. Derfor ville man gerne frasælge golfmærkerne af nogenlunde de samme grunde, som var årsagen til, at Nike stoppede med at lave udstyr, bolde og bags i august 2016.

Seks fra top-12 på verdensranglisten spiller med TaylorMade

Verdensranglisten top-3 og seks fra top-12 spiller med TaylorMade udstyr; Dustin Johnson (nr. 1), Rory McIlroy (2), Jason Day (3), Sergio Garcia (6), Justin Rose (8) og Jon Rahm (12). Tiger Woods lavede en aftale med TaylorMade i januar.

Den fjerde ejer af TaylorMade 

TaylorMade blev stiftet i 1979 af Gary Adams. I 1984 blev firmaet overtaget af Salomon, som Adidas opkøbte i 1997 for 1,4 mia. $.

I 2005 blev TaylorMade mere direkte en del af Adidas, mens man frasolgte Salomon til Amer Sports, som i øvrigt er moderselskabet til Wilson.

Adidas købte Ashworth i 2008 for 72,8 mio. $, mens man overtog Adams Golf for 70 mio. $ i 2012.

Salget af TaylorMade, Adams Golf og Ashworth er betinget af sædvanlige betingelser, og forventes endeligt gennemført senere i 2017.

Læs mere om TaylorMade på www.taylormadegolf.eu, Adams Golf på www.adamsgolf.eu, Ashworth på www.ashworthgolf.eu og Adidas på www.adidas.dk/golf.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.