Challenge TourAaron Rai vandt hulspilsturnering på Challenge Touren

Aaron Rai vandt hulspilsturnering på Challenge Touren

Hele ti danskere var med i Andalucía Costa del Sol Match Play 9, hvor man først spillede to runder slagspil inden top-32 gik videre til hulspilsmatcher over 9 huller i weekenden. Aaron Rai vandt for anden gang i årets fire turneringer.

På La Cala Golf Resort i Spanien var Rasmus Hjelm den eneste af de ti danskere, som klarede sig videre til hulspil, da han var på en 28. plads i -3 efter de to slagspilsrunder.

Rasmus Hjelm vandt den første hulspilsmatch over Victor Rui, men blev derefter slået 2&1 af svenske Marcus Kinhult.

Dermed sluttede Rasmus Hjelm på en delt 15. plads, da scores efter anden runde var afgørende for den endelige placering

Også præmiepenge til Haastrup og Suhr

Selvom det kun var top-32 som gik videre til hulspil, så var der pengepræmier til top-60.

Dermed var der også indtjening til Mark Flindt Haastrup og Oliver Suhr på en delt 45. plads i -1.

Martin Ovesen blev nr. 93 i +3, Benjamin Poke, Martin Simonsen og Morten Ørum Madsen blev nr. 105 i +4, Niklas Nørgaard Møller nr. 112 i +5 og endelig Victor Østerby nr. 147 i +14. Mads Søgaard trak sig under første runde.

Aaron vandt sin anden sejr i år

Finalen var et opgør mellem Aaron Rai og Gavin Moyniahan, som blev vundet 2&1 af Aaron Rai.

Den 22-årige englænder har dermed vundet to af sæsonens fire Challenge Tour turneringer, da Aaron Rai også vandt sæsonpremieren i Kenya. Han blev nr. 18 på Challenge Tour ranglisten sidste år, men med endnu en sejr er han så godt som sikker på et Europa Tour kort for næste sæson. Vinder han en tredje sejr, rykker han op på Europa Touren med det samme.

Charlie Ford blev nr. 3, Tom Murray nr. 4, Robin Sciot-Siegrist nr. 5, mens Marcus Kinhult sluttede på 6. pladsen.

Andalucía Costa del Sol Match Play 9, resultat

Rasmus Hjelm

Kvinder: Penge- og pointranglister, 6. maj 2024

Der blev ikke spillet på LET og LPGA, men på Epson Tour vandt Madison Young Casino Del Sol Golf Classic, hvor Nicole Lørup var...

Familierne Pugholm og Behnsen vandt DM 2 generationer

Bo og Fin Pugholm vandt Far/Søn rækken ved DM 2 Generationer for sjette gang, mens de forsvarende mestre Anna Hjerrild og Rene Behnsen vandt...