PopulærtPGA TourWyndham Clark vandt AT&T Pebble Beach efter 54 huller

Wyndham Clark vandt AT&T Pebble Beach efter 54 huller

Først blev finalerunden af AT&T Pebble Beach Pro-Am udsat til mandag, men senere blev finalerunden helt aflyst og turneringen afkortet til 54 huller. Wyndham Clark vandt dermed den første Signature Event med en 20 mio. $ stor præmiesum og 3,6 mio. $ til vinderen.

Efter tredje runde havde Wyndham Clark føringen i -17 foran Ludvig Åberg i -16 og Matthieu Pavon i -15, mens Nicolai Højgaard var nr. 31 i -7, og det blev så turneringens resultat.

Se eller gense højdepunkter fra tredje runde i videoen ovenfor. her satte US Open 2023 vinderen Wyndham Clark ny banerekord med en 60’er (-12) på Pebble Beach. Det var 30-årige Wyndham Clarks tredje PGA Tour sejr, da han også vandt Wells Fargo Championship 2023.

Så Nicolai blev vidne til en helt forrygende runde, da Wyndham Clark var -10 efter 11 huller og gik -12 efter to eagles, ni birdies og en enkelt bogey! Runden i 60 slag er ny banerekord

Mens det var 25 mio. danske kroner til Wyndham Clark, så fik Nicolai Højgaard 106.625 $ svarende til 740.000 kr. for den delte 31. plads

Aflyst pga. farligt vejr

Stormen der ramte Monterey Peninsula var meget kraftig, og selvom vejrudsigten lød på bedre vejr, så valgte man at aflyse efter at have talt med de lokale myndigheder.

Det er sjældent PGA Tour turneringer afkortes til 54 huller, og den hidtil seneste gang var Zurich Classic 2016.

Fra 156 pro’er og 156 amatører til mindre Pro-Am med 80 spillere

Det var sæsonens første Signature Event, der er ét af PGA Tourens modtræk til spillerflugten mod LIV Golf. Og der var en form for direkte duel i denne uge, da LIV Golf indleder sæsonen i Mexico. Nicolaj Højgaard var kvalificeret til AT&T Pebble Beach Pro-Am som den bedste på Race to Dubai 2023 ranglisten, der ikke sluttede i top-50 på FedExCup 2022-23 ranglisten.

Turneringen blev spillet i et nyt format med kun 80 pro’er og en præmiesum på 20 mio. $. Pro-Am turneringen blev spillet over blot to runder og afsluttet fredag med Rory McIlroy og amatøren Jeff Rhodes som vindere.

Tidligere var det 156 pro’er og 156 mere eller mindre kendte amatører på tre baner inden der var cut for pro’er og amatører. Nu er det mest erhvervsfolk med evnen og viljen til at betale mange penge for at spille med.

AT&T Pebble Beach Pro-Am, resultat
– Pro-Am turneringen, resultat

Kysten ved 17. green på Pebble Beach Golf Links – Foto:golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Darius van Driel vandt Magical Kenya Open

Darius van Driel fra Holland vandt Magical Kenya Open, hvor Jonathan Gøth-Rasmussen blev bedste dansker. Inden finalerunden var Sebastian Friedrichsen nr. 53 i -1, Jonathan...

Carlos Ortiz vandt International Series Oman foran Oosthuizen og Niemann

Carlos Ortiz vandt International Series Oman, hvor der var en lang række LIV Golf spillere i feltet, og de dominerede da også toppen af...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk