PopulærtPGA TourMandagsafslutning (eller tirsdags) ved AT&T Pebble Beach Pro-Am

Mandagsafslutning (eller tirsdags) ved AT&T Pebble Beach Pro-Am

Kraftig regn og blæst udsatte starten på finalerunden af AT&T Pebble Beach Pro-Am flere gange inden man opgav af spille søndag. Så finalerunden er udsat til mandag med første starttid kl. 17 dansk tid (kl. 10 lokal tid) og førerbolden kl. 19:25. Teoretisk kan det ende med at vinderen først kåres tirsdag.

Efter tredje runde fører Wyndham Clark i -17 foran Ludvig Åberg i -16 og Matthieu Pavon i -15, mens Nicolai Højgaard er nr. 31 i -7.

Det dårlige vejr var ventet, så allerede lørdag besluttede man, at der ikke måtte være tilskuere til en finalerunde søndag. For udover megen vand på banen, så var den kraftige vind den største bekymring ud fra en sikkerhedsbetragtning.

Man tror og håber at kunne færdigspille turneringen mandag, selvom vejrudsigten ikke er for god. Og efter PGA Tour reglerne skal man kun begynde mandag, hvis der er tid nok til at kunne færdigspille hele runden, hvilket vil være senest kl. 17:15 dansk tid (10:15 lokal tid).

Så hvis finalerunden ikke påbegyndes inden 10:15, vil man afkorte turneringen til 54 huller og Wyndham Clark vinder Signature Event turneringen med en præmiesum på 20 mio. $.

Det er sjældent PGA Tour turneringer afkortes til 54 huller, og den seneste gang var Zurich Classic 2016.

Skal spille tirsdag, hvis halvdelen bliver færdige mandag

Der er en teoretisk mulighed for, at vinderen først kåres på tirsdag. Hvis man begynder på finalerunden mandag, og mindst halvdelen af feltet bliver færdige med runden mandag, så skal man efter PGA Tour reglerne også spille tirsdag.

En sådan situation kan opstå, hvis man begynder mandag, men vejret så bliver dårligere ud på dagen. Næste turnering er WM Phoenix Open der begynder på torsdag, så man vil utvivlsomt foretrække at vinderen kåres mandag.

Vi har ikke fået sendetider for mandag endnu, men antager det kan ses på discovery+ og opdaterer på 19hul.dk/tv.

Det er sæsonens første Signature Event, der er ét af PGA Tourens modtræk til spillerflugten mod LIV Golf. Og der er en form for direkte duel i denne uge, da LIV Golf indleder sæsonen i Mexico. Nicolaj Højgaard er kvalificeret til AT&T Pebble Beach Pro-Am som den bedste på Race to Dubai 2023 ranglisten, der ikke sluttede i top-50 på FedExCup 2022-23 ranglisten.

Turneringen spilles i et nyt format med kun 80 pro’er og en præmiesum på 20 mio. $. Pro-Am turneringen blev spillet over blot to runder og afsluttet fredag med Rory McIlroy og amatøren Jeff Rhodes som vindere.

Tidligere var det 156 pro’er og 156 mere eller mindre kendte amatører på tre baner inden der var cut for pro’er og amatører. Nu er det mest erhvervsfolk med evnen og viljen til at betale mange penge for at spille med.

AT&T Pebble Beach Pro-Am, leaderboard
– Pro-Am turneringen, resultat

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Christofer Rahm vandt ECCO Tour Spanish Open

Christofer Rahm vandt ECCO Tour Spanish Open, der var sæsonpremieren på ECCO Tour og den tredje Nordic League turnering efter to Cutter & Buck...

Jacob Jørgensen blev nr. 3 i Golf Mad Ch’ship på Pro Golf Tour

James Meyer de Beco fra Belgien vandt sin første Pro Golf Tour sejr i Golf Mad Championship på Lykia Golf Links i Tyrkiet, hvor...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk