LIV GolfNiemann vandt LIV Golf Mayakoba efter omspil - Rahms hold vandt

Niemann vandt LIV Golf Mayakoba efter omspil – Rahms hold vandt

Efter en 59’er, to straffeslag og omspil mod Sergio Garcia vandt Joaquin Niemann LIV Golf Mayakoba, der var sæsonpremieren spillet i Mexico. I direkte tidsmæssig konkurrence med AT&T Pebble Beach Pro-Am på PGA Tour, dog ikke finalerunden da den blev aflyst.

Der er kommet flere nye spillere til med bl.a. Jon Rahm, Tyrrell Hatton og Adrian Meronk som de største profiler og Rahms nye Legion XIII hold vandt holdturneringen på El Camaleon.

Niemann vandt foran Garcia og Rahm

Inden finalerunden førte Joaquin Niemann i -11 foran Jon Rahm og Dean Burmester i -9. Niemann troede egentlig han var i -13, men efterfølgende fik han to straffeslag for et forkert drop på 13. hul i anden runde. Han droppede fri fra en vej, men uden at måle gik han helt tydeligt længere væk end den tilladte ene køllelængde og droppede indenfor måske to køllelængder. Det gav to straffeslag.

Niemann gik første runde i -12 (59 slag), og efter +1 i anden runde og -1 i finalerunden sluttede han i -12 sammen med Sergio Garcia der gik -5 i tredje og sidste runde. To slag foran debutanten Jon Rahm, der afsluttede sin runde med to bogeys i træk.

De to skulle i omspil og i næsten mørke på fjerde omspilhul sikrede Niemann sig sin første LIV Golf sejr. Var det ikke blevet afgjort der skulle de formentlig spille mandag, da det var ganske mørkt. 25-årige Niemann har vundet to gange på PGA Tour og én gang på DP World Tour.

Rahm blev nr. 3

LIV Golf debutanten Jon Rahm delte 3. pladsen i -10 med Dean Burmester foran Dustin Johnson, Charles Howell III og Brooks Koepka i -8.

Tyrrell Hatton fik også en god debut med en finalerunde i -7 som gav en 8. plads i -7, som han delte med Louis Oosthuizen og Cameron Smith. Adrian Meronk blev nr. 47 i +2.

Richard Bland, der fyldte 51 år lørdag, lavede hole-in-one på 8. hul i finalerunden, som han gik i -4 og han blev nr. 11 i -6. Det var den fjerde i en LIV Golf turnering og den 11. i Blands karriere.

Rahms Legion XIII vandt holdturneringen

I holdturneringen førte Niemanns Torque GC i -15 foran Jon Rahms i -10 inden finalerunden.

Legion XIII var bedst i finalen med en runde i -14, så de vandt i -24 foran Crushers GC med Bryson DeChambeau som kaptajn i -20. Joaquin Niemanns Torque GC blev nr. 3 i -17.

I finalerunden var Jon Rahms runde i -1 slet ikke tællende til Legion XIII holdscoren, da de tre tællende scores var Tyrrell Hatton med -7, Caleb Surratt med -4 og Kieran Vincent med -2.

19-årige Caleb Surratt havde sin professionelle debut, og imponerede i finalerunden, hvor han efter et 4-putt for en tredobbelt bogey på banens 17. hul lavede fem vigtige birdies i træk og en individuel 13. plads i det stærke felt.

Legion XIII efter holdsejren i LIV Golf Mayakoba 2024 – Foto: Chris Trotman / LIV Golf
4 mio. $ for sejren

Der blev spillet om 25 mio. $ med 20 mio. $ i den individuelle turnering, hvoraf vinderen fik 4 mio. $ for sejren svarende til 27 mio. danske kroner.

Der var 5 mio. $ i holdturneringen med 3 mio. $ til vinderne, 1,5 mio. $ til nr. 2 og 500.000 $ til nr. 3. Det er beløb de fire spillere på holdet deler.

Skal Niemann have en invitation til Masters?

Joaquin Niemann var nr. 66 på sidste uges verdensrangliste og nr. 74 i denne uge, men er helt klart bedre end det. Men LIV Golf tæller ikke til verdensranglisten, så hvis han skal med til Masters kræver det en invitation.

Ud fra hans niveau burde man nok invitere ham, hvis man ønsker at have de bedste spillere samlet, men uanset hvad Augusta National vælger at gøre, så vil det formentlig møde kritik.

Spiller i Las Vegas fra på torsdag

Næste LIV Golf turnering er allerede i denne uge med LIV Golf Las Vegas på Las Vegas Country Club. På søndag er der Super Bowl i Las Vegas så LIV Golf spiller fra torsdag til lørdag.

LIV Golf Mayakoba, resultat

1. tee under LIV Golf Mayakoba 2024 – Foto: Charles Laberge / LIV Golf

Adrian Otaegui vandt Volvo China Open

Adrian Otaegui vandt Volvo China Open, der blev afkortet til tre runder. Niklas Nørgaard kæmpede for top-10, men sluttede udenfor top-30. Det var første...

Hongtaek Kim vandt GS Caltex Maekyung Open Golf Championship

Hongtaek Kim vandt GS Caltex Maekyung Open Golf Championship på Asian Tour og Korean Golf Tour. Inden finalerunden førte Junghwan Lee fra Sydkorea i -11...