PopulærtDP World TourThorbjørn Olesen vandt Ras Al Khaimah Championship foran Rasmus Højgaard

Thorbjørn Olesen vandt Ras Al Khaimah Championship foran Rasmus Højgaard

34-årige Thorbjørn Olesen vandt sin 8. DP World Tour sejr i Ras Al Khaimah Championship foran Rasmus Højgaard på 2. pladsen.

Efter tredje runde på Al Hamra Golf Club førte Thorbjørn med fire slag ned til Rasmus Højgaard. Thorbjørn fik en god start på finalerunden med en birdie på 1. hul, og efter en ærgerlig dobbeltbogey på 2. hul kom han tilbage til par for runden med en birdie på 3. hul.

Rasmus Højgaard satte et angreb ind, og med -4 efter 7 huller indhentede han Thorbjørns føring, så de var lige inden 8. hul. Her lavede Thorbjørn en eagle og Rasmus en bogey, og så var Thorbjørn foran med tre slag.

Thorbjørn gik finalerunden i -5 og vandt i -27 foran Rasmus Højgaard i -21, efter han var +1 på de sidste 11 huller af runden i -3.

Frederic Lacroix blev nr. 3 i -20, mens Brandon Stone, Callum Shinkwin, Yannik Paul, Keita Nakajima og Maximilian Kiefer delte 4. pladsen i -17.

Marcus Helligkilde begyndte dagen som nr. 4 i -15, men med en runde i +3 sluttede han som nr. 23 i -12. Niklas Nørgaard gik -2 og blev nr. 34 i -11.

Thomas Bjørn, der var med på en invitation, Søren Kjeldsen, Sebastian Friedrichsen og amatøren Viktor Kofod-Olsen missede cuttet. 17-årige Viktor står på leaderboardet som værende fra Forenede Arabiske Emirater.

Nicolai Højgaard vandt i 2022

Nicolai Højgaard vandt den første udgave af Ras Al Khaimah Championship i 2022, mens Daniel Gavins vandt i 2023, hvor Thorbjørn blev nr. 4. Så to ud af de tre udgaver af turneringen har haft en dansk vinder.

Nicolai Højgaard spillede på PGA Tour i denne uge, hvor han blev nr. 2 i Farmers Insurance Open.

Thorbjørns 8. sejr 

Det var som nævnt Thorbjørn Olesens 8. DP World Tour sejr, og  tredje år i træk han vinder efter sejre i Betfred British Masters 2022, Thailand Classic 2023 og nu Ras Al Khaimah Championship 2024.

Thorbjørn fik lidt over 392.000 € for sejren svarende til 2,9 mio. danske kroner samt 500 Race to Dubai point. Der var knap 254.000 € svarende til 1,9  mio. kr. og 334 point til Rasmus Højgaard på 2. pladsen.

Ras Al Khaimah Championship, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Gustav Frimodt fører foran Frederik Kjettrup på PGA Tour Americas

Gustav Frimodt og Frederik Kjettrup har fået en forrygende start i deres debut på PGA Tour Americas, hvor de er nr. 1 og 2 efter...

Verdensranglisterne, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau rykkede frem som nr. 10 i verden, hvilket dog ikke er nok for ham til at kvalificere sig til OL. Lilia Vu...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk