AnbefaletFantastisk comeback af Thorbjørn Olesen der vandt British Masters

Fantastisk comeback af Thorbjørn Olesen der vandt British Masters

Efter flere års udfordringer på og udenfor golfbanen har 32-årige Thorbjørn Olesen vundet Betfred British Masters hosted by Danny Willett på The Belfry. Det er hans sjette sejr på DP World Tour og den første siden Italian Open 2018.

Efter første runde var Thorbjørn Olesen på en delt førsteplads, Thorbjørn var nr. 2 og Rasmus Højgaard nr. 5 efter anden runde, mens Thorbjørn førte med tre slag efter tredje runde, og Rasmus Højgaard var nr. 1.

Thorbjørn havde det svært i finalerunden, hvor han slog mange skæve slag i venstre fra tee, og han ramte ikke så mange fairways. Han var fire over par for runden efter 15 huller, og lignede ikke en vinder.

Men så slog Thorbjørn til, da han for anden dag i træk lavede en eagle på 17. hul med et langt holet putt. Da han ramte greenen på 18. hul, men ikke var tæt på hullet, lignede det et omspil. Men med endnu et godt langt putt for birdie gik Thorbjørn +1 og vandt i -10 foran Sebastian Söderberg i -9.

Connor Syme, Justin Walters og Richie Ramsay med en dobbeltbogey på 18. hul delte 3. pladsen i -8. Chase Hanna og Hurly Long blev nr. 6 i -7.

Rasmus Højgaard faldt tilbage

Med en runde i +2 faldt Rasmus Højgaard tilbage til en 16. plads i -5, som han delte med værten Danny Willett. Niklas Nørgaard Møller blev nr. 43 i -1 efter en runde i par og Thomas Børn nr. 59 i +5 efter en runde i +3.

Frikendt for alvorlige anklager efter corona-ramt retssag i London

På flere måder er Thorbjørns sejr et stort comeback. Ikke blot fordi det er næste fire år siden, at han vandt sin seneste DP World Tour sejr.

Spillemæssigt var han ikke på sit højeste, da han i juli 2019 rejste fra USA til London efter WGC – FedEx St. Jude Invitational. Meget omtalte episoder og opførsel på den flyvetur blev dyr for Thorbjørn, som blev kastet ud i et selvforskyldt stormvejr.

Der blev rejst alvorlige anklager, som Thorbjørn nægtede sig skyldig i, men retssagen trak ud som følge af corona-pandemien. Først i december 2021 afgjorde en jury ved Crown Court i London sagen, og de frikendte Thorbjørn Olesen for de alvorlige anklager om seksuelt overgreb, fuldskab og vold ombord på et flyet fra USA til London i juli 2019.

En frifindelse der ikke kunne ankes, men dog næppe noget han skulle forvente undskyldninger eller erstatning for.

Der har også været glæder de seneste år, og i april 2021 blev han far til sønnen Cooper.

Thorbjørns sjette sejr på DP World Tour + World Cup og GolfSixes

Det var 32-årige Thorbjørn Olesens sjette sejr på DP World Tour, hvor han tidligere har vundet Italian Open 2018, Turkish Airlines Open 2016, Alfred Dunhill Links Championship 2015, ISPS Handa Perth International 2014 og Sicilian Open 2012.

Udover de seks DP World Tour sejre vandt Thorbjørn og Søren Kjeldsen ISPS HANDA World Cup of Golf 2016 med 18. mio. kr. i førstepræmie. Selvom turneringen var sanktioneret af DP World Tour, så er det ikke en officiel DP World Tour, sejr. Det samme gælder GolfSixes 2017, som blev Thorbjørn vandt sammen med Lucas Bjerregaard. Han var på det vindende Ryder Cup 2018 hold.

Thomas Bjørn vandt i 2005 – Rasmus Højgaard har vundet på Belfry

Thomas Bjørn vandt turneringen i 2005, hvor den hed Daily Telegraph Dunlop Masters og blev spillet på Forest of Arden. I øvrigt dagen før HC Andersen Golf Masters i Odense Eventyr Golf Klub, hvor Jylland spilled mod Sjælland og Øerne, hvis nogen husker den opvisningsturnering. Det jyske hold bestod af Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og Jeppe Huldahl, mens Anders Hansen, Søren Hansen og Mads Vibe-Hastrup var de tre på det sjællandske hold.

Rasmus Højgaard har vundet på The Belfry, da det var her han vandt ISPS HANDA UK Championship 2020.

Betfred British Masters hosted by Danny Willett, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Thomas Bjørn i top-15, da Steve Stricker vandt KitchenAid Senior PGA Championship

Med sin datter som caddie vandt Steve Stricker KitchenAid Senior PGA Championship efter omspil mod Padraig Harrington. 56-årige Strickers 14. PGA Tour Champions sejr...

Harold Varner III og Torque GC vandt LIV Golf DC

Harold Varner III vandt LIV Golf DC, mens Torque GC vandt holdturneringen på Trump National Golf Club Washington DC. I følge LIV Golf deres...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk