PopulærtDP World TourKjeldsen blev nr. 5, da Dale Whitnell vandt Volvo Car Scandinavian Mixed

Kjeldsen blev nr. 5, da Dale Whitnell vandt Volvo Car Scandinavian Mixed

34-årige Dale Whitnell vandt sin første DP World Tour sejr i Volvo Car Scandinavian Mixed, som arrangeres i samarbejde mellem DP World Tour og Ladies European Tour. Kvinder og herrer spillede om samme præmiesum og trofæ på Ullna Golf & Country Club i Stockholm. På samme bane, men dog fra forskellige teesteder. Se højdepunkter fra Dale Whitnells finalerunde i videoen ovenfor.

Søren Kjeldsen var nr. 9 i -10 inden finalerunden, som han gik i -4. hvilket gav ham en 5. plads i -14. Kjeldsens suverænt bedste resultat i år, da det er første gang han sluttet i top-30.

Niklas Nørgaard var på en delt førsteplads i -7 efter første runde, men faldt tilbage med +1 i anden runde. Efter to runder i -2 sluttede han som nr. 21 i -10. John Axelsen blev nr. 32 i -7 efter en runde i -3.

Nicole Broch Estrup, Marcus Helligkilde, Amalie Leth-Nissen og Smilla Sønderby missede cuttet.

Dale Whitnell vandt med tre slag

Inden finalerunden førte Dale Whitnell i -19 foran Yannik Paul i -15 og Richie Ramsay -13, mens Anne Van Dam var bedste kvinde på en 4. plads i -12.

Dale Whitnell grundlagde sejren efter han afsluttede første runde i -6 med at hole sit andetslag for eagle og anden runde gik han i -11. To finalerunder i -2 gav ham sejren i -21 foran Sean Crocker i -18, mens Yannik Paul og Anne Van Dam delte 3. pladsen i -15.

Kvinderne havde det svært i år

Anne Van Dam blev således bedste kvinde på 3. pladsen efterfulgt af Gabriella Cowley på en delt 5. plads og Madelene Sagström på en delt 12. plads. Amatøren Ingrid Lindblad blev nr. 32 i -7, og det var de eneste fire kvinder i top-40.

Det er en mixed turnering, men flere særligt kvindelige spillere mente ikke, at baneopsætningen var fair i år, hvilket de r ud fra resultatlisten synes at være noget om. Men det er svært at opsætte banen fair, for havde det generelt været lidt lettere for kvinderne, så kunne Anne Van Dam muligvis være stukket af fra feltet og vundet stort. Som da Linn Grant vandt med ni slag sidste år.

Volvo Car Scandinavian Mixed, resultat

Søren Kjeldsen under Volvo Car Scandinavian Mixed 2023 – Foto: Tristan Jones / LET

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...