- ANNONCE -
Hjem Populært European Tour Bjørn: – Et venskab opstod, da jeg vandt over Tiger

Bjørn: – Et venskab opstod, da jeg vandt over Tiger

Thomas Bjørn og Tiger Woods - Foto: golfsupport.nl

Omega Dubai Desert Classic spilles i denne uge. En turnering Thomas Bjørn vandt i 2001 foran Tiger Woods og Padraig Harrington på andenpladsen.

Det var dengang Tiger var på sit højeste niveau efter ni sejre i 1999 og ti sejre i 2000!
Tiger vandt årets tre sidste majors i år 2000, så efter sejren i Masters 2001 havde han alle fire major trofæer på samme tid.

Sejren i Dubai var Bjørns sjette af nu 15 Europa Tour sejre. I år 2000 blev han nr. 2 i The Open og nr. 3 i US PGA Championship, som begge blev vundet af Tiger.

– Det er lang tid siden, sagde Thomas Bjørn på et pressemøde i Dubai, da han blev bedt om at tænke tilbage til sejren på Emirates GC.

– Det var en fantastisk uge. Jeg boede i Dubai, så min familie og venner var her, hvilket gjorde det ekstra specielt for mig. Vi var vidner til noget i golf, som vi måske aldrig ser igen. Tiger dominerede spillet, og hver gang nogen var oppe mod ham, så var man nærmest dømt til at tabe. Men i den uge tabte jeg ikke, og det er noget at være stolt over, sagde Bjørn og fortsatte:

– Det var ikke kun måden vi spillede på og mod hinanden, men også den respekt der opstod i den uge. Det har varet ved i 16 år.

– Mere end to golfspillere der mødes

Thomas Bjørn og Tiger har udviklet et venskab, som de begge sætter pris på:

– Respekten er der i høj grad også i dag, og det er vokset til et venskab, hvilket er det jeg mest af alt tager med fra dengang. Den ene uge kan betyde nok så meget for mig, men jeg tror også, at det betød noget for Tiger, så venskabet voksede ud fra det.

– Hver gang vi møder hinanden, så er det helt sikkert mere end to golfspillere der mødes, sagde Bjørn, der gav Tiger et kæmpe kram, da de mødtes på driving rangen tirsdag.

Spillede alle fire runder sammen i 2001

Bjørn og Tiger spillede alle fire runder sammen under Dubai Desert Classic 2001, hvor Tiger førte med ét slag inden finalerunden.

Med en birdie på 17. hul i finalerunden kom Bjørn op på siden af Tiger inden det sidste hul. Her slog Tiger sit drive ind mellem træerne og chippede ud inden han slog tredjeslaget i vandet. Tiger lavede en dobbeltbogey, så Bjørn vandt turneringen med en sikker par.

Det var ikke første gang de spillede sammen, da de også var i førerbolden under tredje runde af US Open 2000 på Pebble Beach. Her faldt Bjørn tilbage i feltet med en 82’er i tredje runde inden han sluttede på en 46. plads. Tiger vandt i -12, hvilket var hele 15 slag bedre end Ernie Els og Miguel Angel Jiménez på 2. pladsen.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte fra Dubai – bemærk at sendetiderne er ændret torsdag og fredag. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Omega Dubai Desert Classic, leaderboard

Exit mobile version
X