Den talentfulde danske amatør Karen Fredgaard klarede sig sikkert videre fra Stage II af LPGA Tourskolen, så hun er kvalificeret til Q-Series i december, hvor der spilles om 45 kort til LPGA.

Karen Fredgaard, der er nr. 28 på amatørernes verdensrangliste,  begyndte finaledagen som nr. 11, men blev nr. 29 i -4 efter en finalerunde i +2. Det gjorde dog ikke så meget, da det primære mål var at slutte i top-45, som har kvalificeret sig til den afgørende Q-Series og hun er sikker på en Symetra Tour kategori.

8 runder om mindst 45 LPGA kort

Q-Series spilles over to gange fire runder fra den 2. – 5. december og 9. – 12. december. Top-45 og lige får et LPGA kort.

47 spillere gik videre til Q-Series, og Karen Fredgaard er én af syv college spillere der gik videre til Q-Series. Amatører kan få medlemskab af Symetra Tour, men for at blive medlem af LPGA skal man være professionel.

Hvis det lykkedes for Karen Fredgaard eller andre amatører at kvalificere sig til LPGA via Q-Series, så behøver de dog ikke at tage stilling til medlemskab med det samme, da det kan vente helt til 1. juli næste år – de fleste vil dog nok vælge at blive professionelle inden den nye sæson begynder.

.
.
Pauline Roussin-Bouchard vandt

Franske Pauline Roussin-Bouchard vandt i -19 foran den kinesiske amatør Xiaowen Yin i -14.

21-årige Pauline Roussin-Bouchard er tidligere nr. 1 på amatørernes verdensrangliste og blev professionel i august. Hun blev nr. 4 i sin professionelle debut på Symetra Tour, og vandt Didriksons Skaftö Open på Ladies European Tour i sin blot anden turnering som professionel.

Svenskerne Linn Grant, Beatrice Wallin er også videre til Q-Series, mens det ikke lykkedes for Maja Stark der på kort tid har vundet to gange på LET.

LPGA & Symetra Tour Q-School Stage II, resultat

Pauline Roussin-Bouchard med sin caddie efter Stage II sejren på LPGA Touirskolen 2021 – Foto: LPGA

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.