AmatøreliteVerdens bedste mødes i Augusta National Women’s Amateur

Verdens bedste mødes i Augusta National Women’s Amateur

Den femte udgave af Augusta National Women’s Amateur (ANWA) begynder onsdag uden dansk deltagelse. Finalerunden spilles lørdag på Augusta National, som i næste uge er vært for Masters, og en sejr giver en plads i fire LPGA majors.

De to første runder spilles onsdag den 3. april og torsdag den 4. april på Champions Retreat Golf Club, hvorefter top-30 klarer cuttet til finalerunden på Augusta National. Fredag kan alle deltagere, også dem der missede cuttet, spille en træningsrunde på Augusta National inden finalerunden for top-30 spilles på lørdag.

Der er 72 spillere i feltet heriblandt 46 fra top-50 på amatørernes verdensrangliste. Svenske Ingrid Lindblad er nr. 1 i verden og favorit selvom hun missede cuttet sidste år, for hun blev nr. 2 i 2022 og nr. 3 i 2021. Der er seks svenskere i feltet, da også Kajsa Arwefjäll, Andrea Lignell, Meja Örtengren, Louise Rydqvist og Nora Sundberg er med.

Som i Masters taler man i ANWA om invitationer, men de fleste er kvalificeret ved f.eks. at have vundet én af syv udvalgte amatørturneringer eller ANWA de seneste fem år. De 30 bedste amerikanere på amatørernes verdensrangliste ved nytår er også kvalificeret og derefter de 30 næste på verdensranglisten, som ikke i forvejen er kvalificeret. De sidste op til 72 spillere har fået en invitation, og i år er feltet delt med 36 fra USA og 36 fra resten af verden. Otte er fra Japan, som bortset fra USA er landet med flest deltagere.

44 af spillerne har været med før, så der er 28 debutanter. Som den eneste har amerikanske Emilia Migliaccio deltaget i alle nu fem udgaver af turneringen, og med sine 25 år er hun den ældste i feltet. 

To vindere er blevet professionelle, og begge har vundet på LPGA

Jennifer Kupcho vandt den første udgave i 2019, som var uden dansk deltagelse. Turneringen blev aflyst i 2020 pga. Covid-19 inden Karen Fredgaard var med helt fremme i 2021 og blev nr. 3, da Tsubasa Kajitani vandt. Amalie Leth-Nissen blev nr. 12, da Anna Davis vandt i 2022, og det var uden dansk deltagelse da Rose Zhang vandt i 2023.

Jennifer Kupcho efter sejren i Meijer LPGA Classic for Simply Give 2022 – Foto: golfsupport.nl

To af de fire vindere er blevet professionelle og 2019 vinderen Jennifer Kupcho har vundet tre gange på LPGA med major sejr i Chevron Championship 2022, Meijer LPGA Classic 2022 og Dow Great Lakes Bay Invitational 2022. Rose Zhang vandt Mizuho Americas Open 2023 i sin professionelle debut på LPGA, og det var efter omspil mod netop Jennifer Kupcho. Tsubasa Kajitani og Anna Davis er fortsat amatører.

Jennifer Kupcho spillede Solheim Cup 2021 og 2023, mens Rose Zhang var på holdet i 2023.

Vinderen kommer med i fire LPGA majors

Vinderen af Augusta National Women’s Amateur kommer med i en række turneringer, såfremt hun forbliver amatør.

En sejr giver en plads i fire af de fem LPGA majors i 2024 med Chevron Championship, U.S. Women’s Open, Evian Championship og AIG Women’s Open. Den femte og sidste LPGA major er KPMG Women’s PGA Championship.

Sejr giver også adgang til alle USGA, R&A og PGA of America mesterskaber, som hun kan deltage i, det kommende år. De kommende fem år vil hun også være sikret en plads i Augusta National Women’s Amateur.

Augusta National Women’s Amateur, leaderboard

Rose Zhang under Solheim Cup 2023 – Foto: golfsupport.nl

x

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Reklamer under Masters på Viaplay – det er ikke en fejl

Som de seneste år sendes Masters på TV3 Sport og Viaplay Total, men noget er nyt i år. Der er også reklameafbrydelser på Viaplay...

Se alle slag i Masters og lav din egen “tv-kanal” med udvalgte spillere

Igen i år kan man under Masters se alle slag på Masters hjemmeside eller i den gratis App. Det har man kunnet siden 2020,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk