PopulærtLPGARose Zhang vandt Mizuho Americas Open - første siden 1951 der vinder...

Rose Zhang vandt Mizuho Americas Open – første siden 1951 der vinder på LPGA i pro-debut

I sin debut som professionel vandt 20-årige Rose Zhang allerede sin første LPGA sejr i Mizuho Americas Open. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Emily K Pedersen blev nr. 17 i -3 efter en runde i par, mens Nanna Koerstz Madsen gik +1 og sluttede på en 43. plads i +3.

Rose Zhang vandt efter omspil

Efter 142 uger som nr. 1 på amatørernes verdensrangliste er 20-årige Rose Zhang netop blevet professionel. Som amatør har hun vundet mange store turneringer heriblandt Augusta National Women’s Amateur 2023 og det individuelle college-mesterskab, NCAA Championship, de seneste to år. I april satte hun ny rekord som verdens bedste amatør.

Talentet er stort, og det synes at være et spørgsmål om tid før hun vandt sin første LPGA turnering. De færreste havde dog troet, at det kunne ske i hendes første start, hvor hun var med på en invitation.

Rose Zhang førte efter -6 i tredje runde, men havde det svært i finalerunden. En bogey på sidste hul gav en runde i +2, så hun sluttede på en delt førsteplads i -9 med Jennifer Kupcho, der har vundet tre gange på LPGA og i øvrigt også den første udgave af Augusta National Women’s Amateur i 2019. De to skulle derfor i omspil, og det vandt Zhang med en par på andet omspilshul.

Hae Ran Ryu blev nr. 3 i -8, mens Ayaka Furue, Eun-Hee Ji og Aditi Ashok delte 4. pladsen i -7

Den første siden 1951 der vinder i sin pro-debut

Rose Zhang er den første siden Hinako Shibuno vandt AIG Women’s Open 2019, som vinder i sin første turnering på LPGA. Hun der den første siden Beverly Hanson i 1951, som vinder på LPGA i sin debut som professionel.

Som amatør spillede hun 13 LPGA turneringer herunder otte majors, med en 11. plads i Chevron Championship 2020 som det bedste resultat.

Mizuho Americas Open, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk