PopulærtPGA TourTiger gør comeback om halvanden uge i Hero World Challenge

Tiger gør comeback om halvanden uge i Hero World Challenge

Tiger Woods har meldt sig klar til professionel turneringsgolf, da han har offentliggjort sig selv som den 20. og sidste spiller i Hero World Challenge, der spilles på Albany, Bahamas fra den 30. november til 3. december 2023.

Det spekulerede vi også i, da de første 19 spillere blev offentliggjort i oktober under overskriften Tiger klar med stærkt felt i Hero World Challenge – spiller han selv?

Det kommer således ikke som den største overraskelse, men det bliver spændende at se Tiger i en turnering for første gang siden han trak sig fra Masters i april. Han klarede cuttet i Masters for 23. år i træk, men trak sig inden finalerunden. Efterfølgende blev han oprereret i sin højre fod.

I 2016 gjorde Tiger også comeback i Hero World Challenge efter næsten 16 måneders skadespause. Han skulle også have spillet sidste år, men trak sig da han ikke kunne holde til at gå. Nogle uger senere spillede han PNC Championship med sin søn Charlie, men her kører man rundt i buggies.

Også comeback til Will Zalatoris

Der er også comeback til Will Zalatoris. Han var nr. 8 på verdensranglisten, da han i april gennemgik en såkaldt mikrodiskektomi for at fjerne generne fra en diskusprolaps. Ved tilmeldingsfristen i august var han nr. 24 i verden hvilket kvalificerede ham til en plads i feltet.

Kvalificeret efter placering på verdensranglisten

Oprindeligt var det en invitationsturnering, men som led i at være tællende til verdensranglisten kvalificerer man sig via verdensranglisten. Så de 17 af de 20 spillere i feltet er kvalificeret via placering på verdensranglisten ved tilmeldingsfristen.

Cantlay og Schauffele har trukket sig

Patrick Cantlay og Xander Schauffele har trukket sig fra turneringen, og er blevet erstattet af Justin Rose og Lucas Glover. Ved tilmeldingsfristen var Rickie Fowler og Justin Thomas de to næste i feletet som nr. 25 og 26 på verdensranglisten.

Afbuddene giver næring til tidligere rygter om, at de to amerikanske venner måske vil skifte til LIV Golf. Også når man tænker på balladen under Ryder Cup, hvor Patrick Cantlay angiveligt spillede uden cap som protest over, at spillerne ikke bliver betalt for at spille.

De har dog begge tidligere afvist et skifte til LIV Golf, og for en måned siden blev han annonceret som én af spillerne i TGL, som kort fortalt er indendørs-golf til foråret som bl.a. Tiger og McIlroy står bag. Mere om TGL følger i senere artikler.

Nedenfor ses de 20 spillere i Hero World Challenge med deres aktuelle placering på verdensranglisten i parantes.

Scottie Scheffler (1)
Viktor Hovland (4)
Max Homa (7)
Matt Fitzpatrick (8)
Brian Harman (9)
Wyndham Clark (10)
Collin Morikawa (13)
Jordan Spieth (14)
Keegan Bradley (16)
Cameron Young (18)
Sam Burns (20)
Tony Finau (21)
Rickie Fowler (22)
Jason Day (23)
Sepp Straka (24)
Justin Thomas (26)
Lucas Glover (31), Turneringsinvitation
Will Zalatoris (32)
Justin Rose (38), Turneringsinvitation
Tiger Woods (1.307), Vært

Will Zalatoris – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk