PopulærtPGA TourTiger klar med stærkt felt i Hero World Challenge - spiller han...

Tiger klar med stærkt felt i Hero World Challenge – spiller han selv?

Tiger Woods har offentliggjort 19 af 20 spillere i hans Hero World Challenge, der spilles på Albany, Bahamas fra den 30. november til 3. december 2023. Det er endnu uvist om Tiger selv tager den sidste plads i feltet!

Som tidligere er det et skræmmende stærkt felt med bl.a. den dobbelt forsvarende mester Viktor Hovland, der  de seneste to år har vundet foran verdensetteren Scottie Scheffler. Begge er med igen i år.

Der er 8 fra top-10 på verdensranglisten og 11 amerikanske og 3 europæiske Ryder Cup 2023 spillere. Brooks Koepks er den eneste af de amerikanske Ryder Cup spillere, som ikke er med.

De to fra top-10 der har takket nej til at spille er Rory McIlroy og Jon Rahm. Så er der “kun” to af årets fire major vindere med U.S. Open vinderen Wyndham Clark og The Open vinderen Brian Harman. Brooks Koepka vandt US PGA Championship, og Jon Rahm vandt Masters.

Hero World Challenge tæller til verdensranglisten, men ikke til PGA Tour ranglisterne, og en sejr er således ikke en officiel PGA Tour sejr.

Comeback til Will Zalatoris

27-årige Will Zalatoris står på deltagerlisten, så det ser ud til at blive hans første turnering siden marts. Han var nr. 8 på verdensranglisten, da han i april gennemgik en såkaldt mikrodiskektomi for at fjerne generne fra en diskusprolaps.

Will Zalatoris – Foto: golfsupport.nl
Kvalificeret efter placering på verdensranglisten

Oprindeligt var det en invitationsturnering, men som led i at være tællende til verdensranglisten kvalificerer man sig via verdensranglisten. Så de 17 af de 20 spillere i feltet er kvalificeret via placering på verdensranglisten ved tilmeldingsfristen.

Får Tiger Woods den sidste plads?

Der uddeles tre invitationer, og de to første er givet til Rickie Fowler og Justin Thomas. Det er endnu uvist hvem der får den sidste, så straks spekuleres der i, om Tiger Woods er klar til at spille turneringsgolf igen.

Tiger blev opereret i sin højre fod i april, og der er intet officielt om hvornår han er klar til at spille turneringsgolf igen. Han er de set slå bolde, og hvis han kan blive klar, så vil han sikkert gerne spille.

I 2016 gjorde Tiger comeback i Hero World Challenge efter næsten 16 måneders skadespause. Han skulle også have spillet sidste år, men trak sig da han ikke kunne holde til at gå. Nogle uger senere spillede han PNC Championship med sin søn Charlie, men her kører man rundt i buggies.

Charlie og Tiger Woods under PNC Championship 2022 – Foto: golfsupport.nl
Nedenfor ses feltet i Hero World Challenge 2023
Navn, OWGR verdensrangliste ved tilmeldingsdato (), Land
Scottie Scheffler (1), USAKeegan Bradley (18), USA
Viktor Hovland (4), NorgeCollin Morikawa (19), USA
Patrick Cantlay (5) USATony Finau (20), USA
Xander Schauffele (6), USASam Burns (21), USA
Max Homa (7), USAJason Day (22), Australien
Matt Fitzpatrick (8), EnglandSepp Straka (23), Østrig
Brian Harman (9), USAWill Zalatoris (24), USA
Wyndham Clark (10), USARickie Fowler, Turneringsinvitation
Jordan Spieth (12), USAJustin Thomas, Turneringsinvitation
Cameron Young (17), USATBA, Turneringsinvitation
Viktor Hovland med FedExCup trofæet efter sejren i Tour Championship 2023 – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk