AnbefaletStøtten til Made in Denmark skæres med 5,5 mio. kroner

Støtten til Made in Denmark skæres med 5,5 mio. kroner

Region Nordjylland skærer i støtten til Made in Denmark. Nu indstilles der til, at man i år giver 2 mio. kroner og ikke 7,5 mio., som er ydet i støtte de seneste to år.

Det tyder alt på, da Vækstforum Nordjylland nu har indstillet til Regionsrådet, at man giver 2 mio. kroner i støtte. Det skriver Nordjyske Stiftstidende tirsdag.

Der forventes at være et politisk flertal for beløbet. Således kommer Region Nordjylland til at give 5,5 mio. kroner mindre, end man årligt har støttet Made in Denmark med de seneste to år.

Presser økonomien for Made in Denmark
Vi beskrev sagen første gang i begyndelsen af marts, hvor en støtte på 7,5 mio. kroner blev nedstemt af regionsrådet. Den mindre støtte presser økonomien for Made in Denmark, som dog ikke er i fare rent økonomisk.

Det er en erhvervsdrivende fond – Fonden Made in Denmark Golf – som arrangerer Made in Denmark. Der var været et meget begrænset overskud de første to år, og egenkapitalen er på 780.552 kroner.

Lars Larsen og Jysk koncernen har garanteret for turneringens økonomi, så der er på ingen måde fare for turneringens gennemførelse i 2016. Det bliver dog selvsagt noget sværere at skabe et overskud i år, hvor præmiesummen er hævet med godt 2,2 mio. kroner.

MiD_aalborg15-295916Ikke et driftstilskud
Støtten fra Region Nordjylland gives for at skabe vækst og udvikling i Nordjylland. Det er således ikke et driftstilskud, og politikerne har nu bestemt at prioritere støtte til andre projekter.

Med 15 mio. kroner de første to år og nu formentlig 2 mio. kroner i år, så kommer Region Nordjylland til at støtte Made in Denmark med ialt 17 mio. kroner over de tre år.

– Den her golfturnering skal nok klare sig uden regionens støtte. Der er andre steder, hvor man har sværere ved at få skudt nye ting i gang, og hvor pengene efter min mening kunne gøre mere nytte. Det er tredje år i træk, at golfturneringen henter støtte fra regionen, så efter min opfattelse begynder det at ligne driftsstøtte, siger Lene Linnemann (SF) til Nordjyske Stiftstidende.

Folkefesten er udvidet med festival og camping
Made in Denmark 2016 spilles fra den 25. – 28. august på Himmerland Golf & Spa Resort.

Som noget nyt bliver det med festival og camping. Torsdag aften er der koncert med Gnags, mens Martin Langer giver koncert fredag aften og Laid Back kommer lørdag aften.

Besøg Made in Denmarks hjemmeside på www.madeindenmarkgolf.dk

aalborg15-296127

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. juli 2024

Ayaka Furue fra Japan vandt The Amundi Evian Championship, der er en major på både LET og LPGA. Emily K Pedersen blev nr. 54.,...

Sådan kan du se The Open 2024 på TV og streaming

Der er fire danskere i The Open 2024 på Royal Troon fra den 18. - 21. juli. Se sendetiderne nedenfor. Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk