AnbefaletMindre støtte presser økonomien for Made in Denmark

Mindre støtte presser økonomien for Made in Denmark

Ambitionerne for Made in Denmark er store, og præmiesummen er hævet med godt 2,2 mio. kroner i år. Et væsentligt mindre tilskud fra Region Nordjylland gør det dog sværere, at få økonomien til at hænge sammen.

Som beskrevet i denne artikel fredag, så vil Region Nordjylland skære i støtten. Fra op mod 7,5 mio. kroner i støtte de første to år, så bliver beløbet snarere kun omkring 2 mio. kroner i år.

Made in Denmark skal således nok regne med, at de får omkring 5,5 mio. kroner mindre i støtte fra Region Nordjylland.

Udgifterne er ellers øget, for præmiesummen er hævet med € 300.000 eller godt 2,2 mio. kroner til € 1,8 mio. Det skete som led i forhandlingerne om at få en lidt bedre dato, og blive den sidste turnering i Ryder Cup kvalifikationen.

Made in Denmark, 16. hul
Made in Denmark, 16. hul

Overskud på 12.019 i 2015
Uden støtten fra Region Nordjylland bliver det noget sværere at få økonomien for Made in Denmark til at hænge sammen.

Lars Larsen kendes som bagmanden for Made in Denmark, men det er en erhvervsdrivende fond, som arrangerer Made in Denmark.

Fonden Made in Denmark Golf havde i første regnskabsår fra 29/10 2013 – 31/10 2014 et overskud på 268.533 kroner.

Sidste år, fra 1/11 2014 – 31/10 2015, havde man et beskedent overskud på 12.019 kroner. Egenkapitalen er på 780.552 kroner.

Økonomisk garanti fra Lars Larsen og Jysk
Selvom den mindre støtte er et tilbageslag for Made in Denmark, så er turneringen på ingen måde i fare rent økonomisk.

Hovedrige Lars Larsen og Jysk koncernen har garanteret for turneringens økonomi. Købmanden Lars Larsen har dog aldrig lagt skjult på, at han ikke vil løfte Made in Denmark alene, selvom han rent økonomisk sagtens kunne gøre det.

Oprindeligt blev der lavet en 3-årig aftale med Europa Touren og sponsorerne. Under Made in Denmark 2015 fastslog Lars Larsen, at han meget gerne ser, at turneringen fortsætter de kommende år, men der er endnu ikke offentliggjort noget om det.

MiDChallenge_AaB_30juni-3juli16Challenge Tour turnering i Aalborg
Fonden Made in Denmark står også bag Made in Denmark Challenge – Presented by Ejner Hessel, som skal spilles i Aalborg Golfklub fra den 30. juni – 3. juli.

Her er præmiesummen på € 180.000 svarende til ca. 1,35 mio.

Folkefesten er udvidet med festival og camping
Made in Denmark 2016 spilles fra den 25. – 28. august på Himmerland Golf & Spa Resort.

Som noget nyt bliver det med festival og camping. Torsdag aften er der koncert med Gnags, mens Martin Langer giver koncert fredag aften.

Besøg Made in Denmarks hjemmeside på www.madeindenmarkgolf.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 8. juli 2024

Ewen Ferguson er lige udenfor top-100 efter sejren i BMW International Open, mens Thomas Bjørn er tilbage i top-1000. Hos kvinderne rykkede nyprofessionelle Natacha...

Damerne og pigerne tabte deres kvartfinaler ved Hold-EM

Det danske dame- og pigelandshold tabte begge deres kvartfinaler ved Hold-EM, og er dermed ude af kampen om medaljer. Herrerne og drengene vandt torsdag,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk