AnbefaletRegion Nordjylland vil skære i Made in Denmark støtte

Region Nordjylland vil skære i Made in Denmark støtte

De seneste to år har Region Nordjylland støttet Made in Denmark med op til 7,5 mio. kroner, men det beløb bliver formentlig markant lavere i år. I værste fald kommer der slet ingen støtte fra regionen.

Et flertal i det såkaldte Vækstforum Nordjylland havde ellers indstillet til Regionsrådet, at støtten blev fastholdt på samme niveau i 2016 det vil sige et beløb på op til 7,5 mio. kroner.

Nordjyske Stiftstidende skriver dog torsdag, at Regionsrådet har nedstemt indstillingen. Det er første gang nogensinde, at en indstilling fra Vækstforum Nordjylland ikke er godkendt.

20 stemmer imod og 18 stemmer for
Selvom bevillingen blev nedstemt, så kommer der muligvis en ny behandling og afstemning om økonomisk støtte fra Region Nordjylland.

Et mindretal i Vækstforum Nordjylland havde foreslået en støtte på 2 mio. kroner, men det blev nedstemt i Regionsrådet med stemmerne 21 mod 17. Derefter blev indstillingen om at yde op til 7,5 mio. kroner nedstemt med stemmerne 20 mod 18.

– Golfturneringen er en god idé, men nu har vi støttet i to år, og så mener jeg, at tiden er inde til at sætte beløbet ned. På et tidspunkt skal turneringen jo blive selvbåren, siger Henrik Ringbæk Madsen (S) til Nordjyske Stiftstidende.

MiD_aalborg14-2755242 mio. kroner som Aalborg Kommune?
Som sagen ligger nu, så kommer der således slet ingen støtte til Made in Denmark fra Region Nordjylland.

Der synes dog at være et flertal for en støtte i mindre omfang. Nordjyske Stiftstidende henviser til, at flere i Regionsrådet taler om en støtte på samme niveau som Aalborg Kommune, der ventes at give omkring 2 mio. kroner. Med andre ord skal Made in Denmark nok forvente, at støtten bliver mere end kr. 5 mio. lavere i år.

Vækstforum Nordjylland har et budget på omkring 60 mio. kroner. Region Nordjyllands samlede budget er på ca. 11 mia. kroner.

– Kommer hele Nordjylland til gavn
Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre stemte for en bevilling på op mod 7,5 mio. kroner.

– Det er første gang, at regionsrådet får imod en indstilling fra Vækstforum, og jeg synes, at det er ærgerligt. Golfturneringen er en god idé. Den trækker turister til, og det er med til at sikre job både på campingpladser og hoteller. På den måde kommer turneringen hele Nordjylland til gavn, siger Jess V Laursen (V) til Nordjyske Stiftstidende.

Turismeforbrug på 62,5 mio. kroner
En undersøgelse fra University College Nordjylland (UCN) og VisitDenmark viste, at Made in Denmark 2015 skabte et såkaldt turismeforbrug på godt 62,5 mio. kroner. Heraf kan 12 mio. kroner tilskrives udenlandske turister.

Undersøgelsen viste, at Made in Denmark skabte 83 job (årsværk).

Folkefesten er udvidet med festival og camping
Made in Denmark 2016 spilles fra den 25. – 28. august på Himmerland Golf & Spa Resort.

Som noget nyt bliver det med festival og camping. Torsdag aften er der koncert med Gnags, mens Martin Langer giver koncert fredag aften.

Besøg Made in Denmarks hjemmeside på www.madeindenmarkgolf.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk