MajorsMastersScheffler vandt Masters for anden gang - nedtur for Nicolai Højgaard

Scheffler vandt Masters for anden gang – nedtur for Nicolai Højgaard

Scottie Scheffler vandt Masters 2024, hvor Nicolai Højgaard blev nr. 16 efter bl.a. en 7’er på par-3 hullet 12. Ærgerligt, men alligevel også en flot Masters debut af den 23-årige dansker, som dog lige akkurat ikke sikrede sig en invitation til næste år. Svenske Ludvig Åberg blev nr. 2 i sin major debut.

Nicolai Højgaard var nr. 4 efter anden runde og nr. 6 efter tredje runde. Imponerende og han spillede ganske overbevisende, men dog (selvfølgelig) ikke fejlfrit og lørdag havde han bl.a. bolde i vandet på par-5 hullerne 13. og 15.

Finalerunden begyndte Nicolai Højgaard med en dobbeltbogey, som hurtigt blev udlignet af birdies på 2. og 3. hul. Han var +1 efter 11 huller og fortsat med i toppen, men på det korte, drilske par-3 hul 12. gik det galt. Nicolai slog i vandet fra tee og igen efter et drop kort af Rae’s Creek, som er navnet på å’en. Det endte med en 7’er.

Birdies på både 13. og 14. hul bragte ham til +1 og en delt 13. plads, som gav håb om, at han kunne slutte i top-12, som allerede nu får en invitation til Masters 2025.

Nicolai Højgaard under finalerunden af Masters 2024 – Foto: David Paul Morris / Masters

Med et skævt drive og et dårligt tredjeslag der røg i vandet fik Nicolai Højgaard en bogey på 15. hul, men med en birdie på 16. hul kom han tilbage til en 13. plads i +1. Bogey på 17. hul og en par på 18. gav en runde i +4 og en 16. plads i +2. Èt slag fra en delt 12. plads, som ville have givet en invitation til Masters 2025, men mon ikke han kommer tilbage mange gange i fremtiden.

Det var Nicolai Højgaards sjette major i karrieren og en 16. plads er nu hans bedste resultat. Det hidtil bedste var en 23. plads i The Open 2023.Efter runden var Nicolai Højgaard åbenlyst meget skuffet over finalerunden, men han glædede sig også til at komme tilbage.

Thorbjørn Olesen har haft det hidtil bedste danske resultat i Masters med en 6. plads da han debuterede i 2013. Han var nr. 52 i +11 inden finalerunden, som han gik i +3 efter tre birdies, fire bogeys og en dobbeltbogey. Det gav ham en delt 58. plads i +14.

Nicolai Højgaard under finalerunden af Masters 2024 – Foto: Shanna Lockwood / Masters
Scottie Scheffler vandt igen

Efter for-ni af finalerunden førte Scottie Scheffler i -8 foran Ludvig Åberg i -7, Max Homa i -6 og Collin Morikawa i -5 efter sidstnævnte lavede en dobbeltbogey på 9. hul.

Spændingen var intakt, men det så ud til at vinderen skulle findes blandt de fire, men kort efter havde tre af dem lavet en dobbelbogey. Åberg og Morrikawa lavde dobbeltbogey på 11. hul og Homa på 12. hul, og efter 12 huller førte Scheffler med tre slag.

Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten og vandt Masters 2022, undgik store fejl og fortsatte med birdies. Kun Ludvig Åberg kunne til dels følge med, men ikke nok til at presse Scheffler.

27-årige Scottie Scheffler gik -4 og vandt i -11 foran 24-årige Ludvig Åberg i -7. Åberg debuterede ikke blot i Masters men også i majors med en 2. plads!

Ludvig Åberg under finalerunden af Masters 2024 – Foto: Chris Turvey / Masters

Tommy Fleetwood, Max Homa og Collin Morikawa delte 3. pladsen i -4 foran Cameron Smith og Bryson DeChambeau på 6. pladsen i -2, mens Xander Schauffele blev nr. 8 i -1.

Will Zalatoris, Tyrrell Hatton og Cameron Young blev nr. 9 i par, mens 12. pladsen i +1 blev delt af Patrick Reed, Matthieu Pavon og Cameron Davis som nu alle er sikre på en plads i Masters 2025.

Rory McIlroy og Adam Scott med nu 90. majors i træk blev nr. 22 i +4, Phil Mickelson nr. 43 i +8 og den forsvarende mester Jon Rahm nr. 45 i +9.

Neal Shipley blev bedste amatør – spillede med Tiger Woods

Kun én af de fem amatører i feltet klarede cuttet, og det var 23-årige Neal Shipley, der var kvalificeret via en 2. plads i US Amateur 2023.

Neal Shipley havde den ekstra fornøjelse at spille med Tiger Woods i finalerunde, og han var tilmed fire slag bedre end Tiger. Neal Shipley gik +1, og blev bedste amatør på en 53. plads i +12, mens Tiger gik +5 og sluttede som nr. 60 og sidst i +16.

48-årige Tiger klarede cuttet for 24. gang i træk, hvilket er ganske imponerende, selvom han ikke spillede så godt i weekenden.

Tiger Woods med amatøren Neal Shipley og dennes caddie Carter Pitcairn efter finalerunden af Masters 2024 – Foto: Chloe Knott / Masters
Scheffler skal være far indenfor få uger

Hustruen Meredith er højgravid og var derhjemme, så Scottie Scheffler glædede sig til at komme hjem.

Hun har termin til parrets første barn i slutningen af april, og Scottie Scheffler havde flere gange fastslået, at hvis hun skulle føde før tid, så ville han trække sig fra Masters. Noget han gentog efter tredje runde.

Tre sejre og en 2. plads på seks uger

Da Scheffler vandt Masters 2022 var det hans fjerde sejr på to måneder, og nu er det hans tredje på seks uger!

Den 10. marts, for seks uger siden, vandt han Arnold Palmer Invitational og ugen efter også Players Championship, hvor han var forsvarende mester. Efter en uges pause blev han nr. 2 i Houston Open og han holdt også en uges pause inden han nu vandt Masters for anden gang.Det var Schefflers 9. PGA Tour sejr i karrieren, hvoraf de to har været majors. Han har 2. pladser i US PGA Championship og US Open samt en 8. plads i The Open som sit hidtil bedste i de tre andre majors.

Masters, resultat
– alternativ på pgatour.com

Scottie Scheffler med sin caddie Ted Scott efter sejren i Masters 2024 – Foto: Joel Marklund / Masters

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk