MajorsMastersNicolai Højgaard er nr. 4 inden finalerunderne af Masters

Nicolai Højgaard er nr. 4 inden finalerunderne af Masters

Nicolai Højgaard har fået en forrygende start på sin Masters debut, hvor han er nr. 4 inden finalerunderne mens Thorbjørn Olesen lige akkurat klarede cuttet som nr. 50.

Homa, DeChambeau og Scheffler deler føringen, mens Tiger er i top-25 så han klarede cuttet i Masters for 24. gang i træk!

23-årige Nicolai Højgaard var på en 3. plads da spillet blev indstillet torsdag, og fredag morgen lavede han pars på de 3 huller han manglede. Efter scores for 18 huller var Nicolai nr. 3 i -5, hvilket er en tangering af bedste debut-runde for en europæer i Masters, og Thorbjørn Olesen nr. 14 i -1.

Nicolai Højgaard gik tredje runde i +1 efter en bogey-bogey afslutning, og på den svære bane var det en udmærket runde. I samlet -4 holdt han da også fast i toppen og er alene på 4. pladsen inden finalerunderne, så han skal spille i næstsidste gruppe.Thorbjørn Olesen begyndte anden runde med en dobbeltbogey på 1. hul, og dem lavede han yderligere to af. Han havde også to birdies og tre bogeys for en runde i +7.

Thorbjørn Olesen på 18. tee under anden runde af Masters 2024 – Foto: Logan Whitton / Masters

I samlet +6 lå Thorbjørn Olesen længe til at misse cuttet, men cutgrænsen rykkede sig, og da sidste gruppe manglede de to sidste huller, var +6 nok til en delt 50. plads, som er cutgrænsen. Og sådan endte det da de sidste tre-bolde efter lidt over 6 timer kom i klubhuset. Det er alt alt for lang tid for at spille 18 huller.

Det er top-50 og lige der klarer cuttet, så 10 spilere på en delt 50. plads i +6 klarede cuttet.

Tredelt føring

Max Homa, Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler deler føringen

Nicolai Højgaard er alene på . pladsen i -4, mens Cameron Davis og Collin Morikawa deler 5. pladsen i -3. Ludvig Åberg er nr. 7 i -2 efter en runde i -3, som var laveste score i anden runde.

Tiger Woods gik anden runde i par, og han er nr. 22 i +1. Det er 24. gang i træk, at han klarer cuttet i Masters, hvilket er en ny imponerende rekord. Brooks Koepka er nr. 24 i +2.

Tiger Woods under anden runde af Masters 2024 – Foto: Joel Marklund / Masters

Amatøren Neal Shipley er nr. 30 i +3, og han er nu sikker på at blive bedste amatør, da de fire andre amatører missede cuttet.

61-årige Vijay Singh, der vandt Masters 2000, klarede cuttet som nr. 35 i +4 og den plads deler han med bl.a. Phil Mickelson, Rory McIlroy og Joaquin Niemann.

Den forsvarende mester Jon Rahm er nr. 44 i +5, mens Thorbjørn deler 50. pladsen med bl.a Adam Scott, Hideki Matsuyama, par-3 vinderen Rickie Fowler og 58-årige José María Olazábal der vandt Masters 1994 og 1999.

Garcia, Thomas, Hovland, Harman og DJ missede cuttet

Med et felt på blot 89 spillere er der stort set ikke andet end store profiler, så mange missede cuttet. Heriblandt Justin Rose, Sergio Garcia, Justin Thomas og Wyndham Clark i +7, Viktor Hovland i +8, Brian Harman og Jordan Spieth i +9, Bubba Watson i +10 og Dustin Johnson i +13 var blandt de spillere der missede cuttet.

Masters sendes på TV3 Sport og Viaplay Total. Læs mere i denne artikel eller se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Masters, leaderboard
– alternativ på pgatour.com
Masters, Track (følg alle spillere)
Masters, My Group (se video med alle slag)

Masters, starttider

Flag på 9. hul med leaderboard i baggrunden under Masters 2024 – Foto: Logan Whitton / Masters

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk