MajorsMastersNicolai nr. 6 efter dramatisk 3. runde - Scheffler fører igen

Nicolai nr. 6 efter dramatisk 3. runde – Scheffler fører igen

Nicolai Højgaard var alene på førstepladsen efter 10 huller af tredje runde, men faldt tilbage til en 5. plads efter fem bogeys i træk herunder på to par-5 huller! Scheffler fører foran Morikawa, Homa og Åberg.

Vi begynder dog med Thorbjørn Olesen, der lige akkurat klarede cuttet som nr. 50 i +6. Han havde håbet at spille sig frem i feltet, som han gjorde i sin debut i 2013, hvor også kun lige klarede cuttet, men blev nr. 6, hvilket er hidtil bedste danske resultat i Masters. Det gør han ikke i år, for efter +5 i tredje runde er han nu nr. 52 i +11.

Nicolai Højgaard var alene på førstepladsen

Nicolai Højgaard var nr. 4 efter anden runde, og begyndte dagen med en bogey, som blev udlignet af en birdie på 2. hul. Han holdt fast i toppen med fem pars inden gode birdies på både 8. og 9. hul bragte ham til -6 for turneringen. Blot ét slag efter Scottie Scheffler på førstepladsen i -7.

Kort efter tog Nicolai Højgaard føringen i -7 alene med et langt  holet birdieputt på 10. hul, hvor Scottie Scheffler lavede en dobbeltbogey.

Nicolai Højgaard under tredje runde af Masters 2024 – Foto: Thomas Lovelock / Masters

Men så gik det galt på Amen Corner, der er en reference til det meste af 11. 12. og 13. hul. Med fem bogeys i træk fra 11. – 15. hul bl.a. efter en bold i vandet på både 13. og 15. hul, der er par-5 huller han forsøgte at nå i to slag. På 13. hul endda kun med et 7-jern i andetslaget. Pars på de sidste 3 huller gav en runde i +2 og en 6. plads i -2, som han deler med Xander Schauffele og Cameron Davis.

I finalerunden skal Nicolai spille i dagens fjerde sidste gruppe sammen med Cameron Davis. Og skal man se positivt på det, så var Nicolai Højgaard på en førsteplads, og selv efter den nedtur med fem bogeys i træk er han fortsat med i topstriden.

Scheffler fører med ét slag

Scottie Scheffler, der vandt Masters 2022, viste endnu engang hvorfor han er nr. 1 på verdensranglisten. Det gik lidt op og ned for ham i tredje runde, men en runde i -1 var nok til at han fører i -7 foran Collin Morikawa i -6 og Max Homa i -5.

Ludvig Åberg, der spiller sin første major nogensinde, er nr. 4 i -4 foran Bryson DeChambeau i -3.Nicolai Højgaard deler som nævnt 6. pladsen i -2 med Xander Schauffele og Cameron Davis.

Rory McIlroy er nr. 21 i +3, den forsvarende mester Jon Rahm nr. 28 i +5, Phil Mickelson nr. 36 i +6 mens Thorbjørn Olesen deler 52. pladsen i +11 med bl.a. Tiger Woods og amatøren Neal Shipley.

Tiger Woods under tredje runde af Masters 2024 – Foto: Simon Bruty / Masters

Masters sendes på TV3 Sport og Viaplay Total. Læs mere i denne artikel eller se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Masters, leaderboard
– alternativ på pgatour.com
Masters, Track (følg alle spillere)
Masters, My Group (se video med alle slag)

Masters, starttider

Max Homa under tredje runde af Masters 2024 – Foto: Logan Whitton / Masters

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk