PopulærtPGA TourRasmus Højgaard får ikke Adrian Meronks PGA Tour kort

Rasmus Højgaard får ikke Adrian Meronks PGA Tour kort

Adrian Meronk, der blev Årets spiller på DP World Tour, er skiftet til LIV Golf, men hans PGA Tour kort går ikke videre til Rasmus Højgaard, som ellers var førstereserve til et kort via Race to Dubai ranglisten.

10 spillere fik et PGA Tour kort via Race to Dubai ranglisten på DP World Tour i 2023, og Rasmus Højgaard var nr. 11 på den liste. Overhalet på målstregen af Matthieu Pavon, der vandt Farmers Insurance Open i sidste uge. Pavon lavede fire afsluttende birdies i sæsonfinalen, hvilket gav ham et PGA Tour kort på bekostning af Rasmus Højgaard.

I begyndelsen af december, kort efter deadline for at de 10 skulle bekræfte at de ville tage imod et PGA Tour kort, spurgte vi fra 19hul.dk om et kort ville gå videre til nr. 11 på listen, hvis f.eks. en spiller efterfølgende skiftede til LIV Golf.

Dengang fik vi bekræftet at alle 10 havde bekræftet deres PGA Tour medlemskab, men man ville ikke svare på hypotetiske spørgsmål. Nu hvor det er aktuelt, har vi fået svar. Kortet går ikke videre, selvom Adrian Meronk slet ikke nåede at spille på PGA Tour som medlem inden han skiftede til LIV Golf. For at Rasmus Højgaard skulle have kortet ville det have krævet, at Meronk eller en anden havde takket nej til et PGA Tour kort inden 1. december 2023.

Årets spiller 2023 på DP World Tour

I december vidste Adrian Meronk næppe, at han et par måneder senere ville skifte til LIV Golf, selvom han og andre store profiler løbende har fået lukrative tilbud om et skifte. For det har stort set alle store profiler ente direkte eller gennem deres managementfirma.

Vi ved ikke om Meronk havde indgået aftalen, da han for godt to uger siden blev overrakt hæderen som Årets spiller 2023 på DP World Tour og modtager af Seve Ballesteros Award 2023. En hæder der gives efter afstemning blandt kollegaerne på DP World Tour.

Adrian Meronk under Estrella Damm N.A. Andalucia Masters 2023 – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Dobbelt dansk til start i Canadian Open

Både Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen er taget nordpå til Canada for at spille med i Canadian Open, og danskerne er med i et...

Frafalder alle anklager mod Scheffler – en misforståelse

Alle anklager er frafaldet mod verdensetteren Scottie Scheffler, der blev anholdt inden anden runde af US PGA Championship, og man bekræfter Schefflers forklaring om,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk