Asian TourEfter 38 måneder er der igen international golf i Hong Kong

Efter 38 måneder er der igen international golf i Hong Kong

Ian Poulter og Henrik Stenson er blandt deltagerne i ugens Asian Tour turnering, som er den første større golfturnering i Hong Kong siden januar 2020. Som en ekstra bonus spilles der om fire pladser i The Open.

Det er først i løbet af de seneste måneder, at Hong Kong er blevet åbnet op mod grænsen til Kina og internationale turister efter en lang Covid-19 nedlukning. Og det fejrer man med World City Championship presented by Hong Kong Golf Club og andre store events.

Den seneste golfturnering var Hong Kong Open 2020, der blev vundet af Wade Ormsby. Den blev spillet første gang i 1959, og fra 2001 var det en DP World Tour turnering. Den 62. udgave af Hong Kong Open skal spilles til november, men den er næppe tællende til DP World Tour, for efter Asian Tour har indledt et samarbejde med LIV Golf, er forholdet til DP World Tour blevet iskoldt.

World City Championship er en ny turnering på banen, der også er kendt som Fanling, hvor der spilles om 1 mio. $. Titlen World City Championship er i øvrigt ikke en reference til et VM for byer, men til den mangeårige markedsføring af Hong Kong som Asiens World City, der er samlingspunktet og indgangen til regionen for folk og virksomheder.

Fire pladser i The Open 

Turneringen er udvalgt som én af tre turneringer i Asien, der er en del af The Open Qualifying Series, ligesom Made in HimmerLand er det i år.

De fire bedst placerede, som ikke i forvejen er kvalificeret, kommer med i The Open 2023 på Royal Liverpool fra den 20. – 23. juli. The Open 2016 vinderen Henrik Stenson er den eneste i feltet, som allerede er kvalificeret, så der bliver kamp om pladserne, og Poulter er utvivlsomt på jagt efter en plads.

Hvis en eller flere er deler en placering, går pladsen til den/de bedst placerede på verdensranglisten pr. 20. marts.

LET spiller på banen i oktober

Ladies European Tour skal også spille på Hong Kong Golf Club, Fanling, i år når banen er vært for en Aramco Team Series turnering fra den 6. – 8. oktober. Og i november vender Hong Kong Open tilbage, så det er tre store professionelle turneringer der spilles på banen i år.

V Sport Golf & Viaplay Total sender direkte hver morgen fra torsdag til søndag. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

World City Championship presented by Hong Kong Golf Club, leaderboard

Trofæet i World City Championship presented by Hong Kong Golf Club 2023 – Foto: Paul Lakato / Asian Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 4. marts 2024

Hannah Green vandt HSBC Women’s World Championship på LPGA, hvor Emily K Pedersen blev nr. 41. Emily tjente 7.963 $ svarende til 55.000 danske kroner,...

Mason Andersen vandt 117 Visa Argentina Open og kommer med i The Open

Amerikanske Mason Andersen vandt 117 Visa Argentina Open presented by Macro på Korn Ferry Tour. Argentina Open blev spillet første gang i 1905, men...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk