PopulærtDP World TourDP World Tour i Asien uden titelsponsor og Asian Tour i Mellemøsten

DP World Tour i Asien uden titelsponsor og Asian Tour i Mellemøsten

For et par uger siden spillede DP World Tour i Asien, mens Asian Tour har spillet i Mellemøsten, hvilket understreger det anstrengte forhold mellem de to tours. Påfaldende og et direkte “angreb” at DP World Tour selv arrangerer turneringer i Singapore og Thailand efter at have “mistet” Oman og Qatar, mener 19hul.dk.

Tidligere havde DP World Tour et samarbejde med Asian Tour, men det er stoppet efter Asian Tour nu samarbejde med LIV Golf. Flere primært mindre turneringer blev afviklet i samarbejde mellem DP World Tour og Asian Tour med DP World Tour som storebror der dominerede samarbejdet. De bedste Asian Tour spillere kunne komme til Europa og DP World Tour, men Asian Tour forblev en mindre tour.

Om det var årsagen til at Asian Tour indgik samarbejdet med LIV Golf, som finansierer International Series, kan man kun gisne om, men pengene fra Saudi Arabien har i den grad været med til at løfte Asian Tour, som også har “overtaget” spillesteder og turneringer fra DP World Tour.

Det er svært at fortænke Asian Tour i at gøre deres tour stærkere, så det ikke længere kun er et springbræt for at komme videre til Japan Golf Tour, DP World Tour eller PGA Tour, men rent faktisk er en tour hvor man kan skabe sig en karriere.

DP World Tour i Asien – er selv promoter

Oftest er det (titel)sponsorer og entreprenante promotere der tager iniativ til turneringer, men tours kan også selv tage initiativet. Indimellem ligefrem ved at dække et underskud for at skabe turneringer og spillemuligheder, hvilket der som sådan ikke er noget odiøst i, da man kan opbygge en turnering. Eller som under corona, hvor DP World Tour arrangerede en række turneringer for at skabe spille-muligheder og holde liv i touren.

Men det er påfaldende, at Singapore Classic, der blev vundet af Ockie Strydom og Thailand Classic som Thorbjørn Olesen vandt, begge havde European Tour Group som promoter samtidig med at Asian Tour spillede i Mellemøsten.

European Tour Group er det overordnede selskab over DP World Tour, og man arrangerer således selv de to 2 mio. $ turneringer uden det er lykkedes at finde titelsponsorer til dem.

Singapore Classic er en ny turnering, i byen hvor Asian Tour har hovedkvarter, hvilket ville svare til at Asian Tour lavede en turnering i London (det har LIV Golf gjort, men ikke Asian Tour)., Men Asian Tour blev ikke orienteret om planerne af DP World Tour – de hørte om turneringerne gennem deres kontakter. Thailand Classic er en genoptagelse af True Thailand Classic, der i 2015 og 2016 blev arrangeret i samarbejde med Asian Tour.

DP World Tour har ét Desert Swing i år med første holdturneringen Hero Cup, Rolex Series turneringer i Abu Dhabi og Dubai samt Ras Al Khaimah Championship.

Asian Tour i Mellemøsten

Abraham Ancer vandt den stjernebesat PIF Saudi International på Asian Tour, hvor man spillede om 5 mio. $. Fra 2019 – 2021 var det en DP World Tour turnering med Dustin Johnson som seenste vinder i 2021.

Takumi Kanaya vandt 2 mio. $ turneringen International Series Oman på Al Mouj Golf, som fra 2018 – 20 var vært for Oman Open på DP World Tour. Sami Välimäki vandt den seneste udgave i 2020. Den Greg Norman designede Al Mouj Golf i Muscat var fra 2013 – 2017 vært for en Challenge Tour turnering, og i 2015 – 2017 var det sæsonfinalen.

DP World Tour har ikke kun mistet Saudi Arabien og Oman, men også Qatar Masters på Doha GC, som fra 1998 – 2022 var vært for Commercial Bank Qatar Masters, hvor Ewen Ferguson vandt i 2022. Her spilles nu International Series Qatar afsluttes med finalerunde den 19. februar om 2,5 mio. $.

Asian Tour har endnu ikke offentliggjort turneringsprogrammet for hele året, men de kommende måneder er der flere turneringer på baner og områder, hvor der tidligere var DP World Tour turneringer, men dog ikke i Europa.

Det er nok en stramning at kalde det en krig, men der er kold luft og uvenskab mellem DP World Tour og Asian Tour.

Asian Tour hulflag – Foto: Paul Lakatos / Asian Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kipp Popert vandt G4D Tour @ Magical Kenya Open

Verdensetteren Kipp Popert vandt sin 9. G4D Tour sejr i G4D Tour @ Magical Kenya Open, der blev spillet mandag og tirsdag inden ugens...

Ferie for Alle er klar til start med charterbranchen rigt repræsenteret

Størstedelen af charterbranchen er til stede på årets udgave af Ferie for Alle, der i det hele taget byder på et overflødighedshorn af ferieformer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk