WGCFormatet i (den sidste) WGC – Dell Technologies Match Play

Formatet i (den sidste) WGC – Dell Technologies Match Play

64 af verdens bedste er med i WGC – Dell Technologies Match Play, hvor der spilles hulspil fra onsdag til søndag. Der er kun kommet to afbud, men 11 af verdens bedste er blevet udelukket fra at deltage.

Det er indtil videre den sidste WGC turnering nogensinde, og med udviklingen på PGA Tour med flere små pengestærke turneringer uden cut, så er der intet som tyder på, at WGC turneringerne kommer tilbage. Det var ellers en mulighed for ikke-PGA Tour spillere at komme med i store turneringer. Mere om det i en senere artikel, for nu gælder det ugens hulspilsturnering.

Det er desværre igen uden dansk deltagelse, for de bedste danske golfspillere er ganske enkelt ikke gode nok. Så enkelt er det, for nr. 77 på verdensranglisten i sidste uge kom med, og her var Thorbjørn Olesen bedste dansker på en 91. plads.

Scottie Scheffler vandt i 2022, Billy Horschel vandt i 2021 og før det vandt Kevin Kisner i 2019, hvor Lucas Bjerregaard blev nr. 4. Bubba Watson vandt i 2018, Dustin Johnson vandt i 2017, mens Jason Day vandt i 2016.

To afbud og 11 der er udelukket fra at deltage

Top-64 på verdensranglisten den 13. marts (efter Players Championship) kvalificerede sig til turneringen. Der kom afbud fra Justin Thomas (nr. 10 på verdensranglisten) og Justin Rose (32), sp der er et meget stærkt felt med bl.a. top-4 på verdensranglisten og otte fra top-10.

To afbud er færre end tidligere, men nu er det også en designated event med 20 mio. $ i præmiesum mod “kun” 12 mio. $ sidste år.

Men LIV Golf spillerne er udelukket fra at deltage, så det er ikke kun to af verdens bedste der mangler i feltet, men derimod 13. Selvom LIV Golf spillerne ikke optjener point til verdensranglisten, ville 11 af dem være kvalificeret, men de må ikke spllle;

Cameron Smith (nr. 5 i verden pr. 13. marts), Joaquín Niemann (26), Abraham Ancer (30), Thomas Pieters (42), Talor Gooch (49), Mito Pereira (50), Harold Varner III (51), Dustin Johnson (62), Patrick Reed (65), Dean Burmester (71) og Jason Kokrak (74).

Justin Suh på 77. pladsen pr. den 13. marts var sidste mand i feltet.

Seedning efter verdensranglisten

Efter en seedning er de 64 deltagere inddelt i 16 fire-mandspuljer, hvor der spilles alle mod alle onsdag, torsdag og fredag. Alle 64 skal således mindst spille tre matcher på Austin Country Club i Texas, USA.

Mens det var verdensranglisten i sidste uge, som var afgørende for kvalifikationen, så er seedningen foretaget efter denne uges verdensrangliste.

De 16 bedste er inddelt i puljerne 1 – 16, mens nr. 17 – 32, 33 – 48 og 49 – 64 er fordelt i puljerne efter lodtrækning (én fra hver segment i hver pulje).

I puljerne får man 1 point for en sejr. Hvis en match er lige efter 18 huller, så deles matchen og begge spillere får ½ point.

De 16 puljevindere går videre til finalerne, hvor der er hul-for-hul omspil, hvis en match er lige efter 18 huller. Hvis to eller flere er lige i puljen, så findes puljevinderen også i et hul-for-hul omspil.

Præmiesum på 20 mio. $ – mindst 450.000 kr. for en sidsteplads

Som led i kampen mod LIV Golf er præmiesummen i år hævet med 8 mio. $ til 20 mio. $. Vinderen får 3,5 mio. $ svarende til næsten 24,2 mio. danske kroner.

Der er præmiepenge til alle 64 deltagere, og slutter én spiller som nr. 64 og sidst får han 65.000 $ svarende til 450.000 kr. Det bliver højere, hvis flere deler sidstepladsen med lige mange point.

Sendes direkte på V Sport Golf og Viaplay

V Sport Golf & Viaplay Total sender direkte hver aften fra onsdag til søndag. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

Nedenfor ses programmet for WGC – Dell Technologies Match Play:

Onsdag
1. runde – 32 puljematcher

Torsdag
2. runde – 32 puljematcher

Fredag
3. runde – 32 puljematcher

Lørdag
4. runde – Otte matcher med de 16 puljevindere
5. runde – Fire kvartfinaler

Søndag
6. runde – To semifinaler
7. runde – Finale samt match om 3. / 4. pladsen

WGC – Dell Technologies Math Play
– stilling i puljerne

Scottie Scheffler efter sejren i WGC – Dell Technologies Match Play 2022 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk