PopulærtDP World TourDanny Willett vandt sæsonfinalen og Francesco Molinari vandt Race to Dubai

Danny Willett vandt sæsonfinalen og Francesco Molinari vandt Race to Dubai

Danny Willett vandt Europa Tour sæsonfinalen DP World Tour Championship Dubai, mens Francesco Molinari vandt Race to Dubai 2018 ranglisten. I videoen ovenfor ses højdepunkter fra Willetts finalerunde.

Lucas Bjerregaard gik en god tredje runde i -6 for at spille sig op midt i feltet, men efter +1 i finalerunden blev nr. 41 i -2. Lucas begyndte ugen som nr. 11 på Race to Dubai ranglisten, men slutter som nr. 13, så han får ikke del i bonussen på 5 mio. $ til top-10 på Race to Dubai ranglisten.

Med en finalerunde i -1 blev Thorbjørn Olesen nr. 45 i -1, hvilket gav ham en slutplacering som nr. 8 på Race to Dubai ranglisten. Det giver ham en bonus på 300.000 $ svarende til næsten 2 mio. danske kroner.

Den nye Europa Tour sæson begynder på torsdag

Europa Tour 2019 sæsonen begynder allerede i den kommende uge, hvor Honma Hong Kong Open presented by Amundi spilles fra på torsdag den 22. november.

I den kommende uge spilles også ISPS Handa Melbourne World Cup of Golf, hvor Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen skal forsvare titlen, som de vandt i 2016. Det er en ikke-tællende holdturnering med en stor præmiesum på hele 7 mio. $.

Danny Willett vandt sin første sejr siden Masters 2016

Inden finalerunden delte Danny Willet og Patrick Reed føringen i -14 foran Jordan Smith i -13.

Danny Willett har haft en lang resultatmæssig dårlig periode siden han vandt Masters 2016, men med tre birdies på de sidste 5 huller gik han finalerunden i -4 og vandt i -18. Made in Denmark 2018 vinderen Matt Wallace var ligeledes rundt i -4, så han delte 2. pladsen i -16 med Patrick Reed.

Den forsvarende mester Jon Rahm delte 4. pladsen i -14 med Adrian Otaegui og Dean Burmester. Dylan Frittelli og Tom Lewis delte 7. pladsen i -13 foran Kiradech Aphibarnrat, Alex Noren og Sergio Garcia i -12.

Henrik Stenson blev nr. 12 i -11, Tommy Fleetwood og Xander Schauffele nr. 16 i -10, mens Rory McIlroy og Lee Westwood delte 20. pladsen i -8.

Francesco Molinari blev nr. 26 i -16 og vandt dermed Race to Dubai ranglisten, som der kan læses mere om nederst i artiklen.

Willetts første sejr siden Masters 2016

Da Danny Willett vandt Masters 2016 rykkede han frem som nr. 9 på verdensranglisten, men siden er han faldet tilbage som nr. 276 i sidste uge. I maj var han helt nede som nr. 462.

Det er blevet til enkelte top-10 placeringer de seneste år, og seneste en 7. plads i Turkish Airlines Open, men det har været nogle resultatmæssigt meget dårlige år for Danny Willett. I 2017 blev han sågar fyret af sin ven og caddie Jonathan Smart, som nu arbejder for Lucas Bjerregaard.

Sejren i DP World Tour Championship Dubai var 31-årige Danny Willetts sjette på Europa Touren, hvor han også har vundet BMW International Open 2012, Nedbank Golf Challenge 2014, Omega European Master 2015, Omega Dubai Desert Classic 2016 og Masters 2016.

Francesco Molinari vandt Race to Dubai ranglisten

Tommy Fleetwood skulle vinde sæsonfinalen for at have muligheden for at kunne vinde Race to Dubai ranglisten for andet år i træk. Det lykkedes ikke, da Fleetwood som nævnt blev nr. 16.

Francesco Molinari blev nr. 26 i sæsonfinalen, men med en solid føring på ranglisten vinder han Race to Dubai 2018 ranglisten, hvilket giver en bonus på 1,25 mio. $ svarende til 8,27 mio. danske kroner. Penge der tæller på den endelige Race to Dubai rangliste, men som dog ikke tæller på Career Money List.

36-årige Francesco Molinari vandt to Europa Tour turneringer i år med sejre i BMW PGA Championship og The Open. Under Ryder Cup var han europæisk topscorer med fem sejre i fem matcher.

Patrick Reed blev nr. 2 på Race to Dubai ranglisten, Tommy Fleetwood nr. 3 og Xander Schauffele nr. 4. Som nævnt tidligere blev Thorbjørn Olesen nr. 8 og Lucas Bjerregaard nr. 13.

DP World Tour Championship Dubai, resultat

Race to Dubai 2018 ranglisten, resultat

Francesco Molinari efter sejren i The Open 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk