AnbefaletFrancesco Molinari vandt The Open 2018

Francesco Molinari vandt The Open 2018

Francesco Molinari vandt sin første major i The Open 2018 på Carnoustie, så han er The Champion Golfer of the Year, som vinderen af The Open bliver tituleret. En blæsende eftermiddag gav en meget spændende og dramatisk finale, hvor mange kæmpede om sejren.

Sejren giver ham en førstepræmie på 1,89 mio. $ svarende til næsten 12,1 mio. danske kroner. Se hele fordelingen af præmiesummen på 67 mio. kroner i denne artikel på 19hul.dk.

Thorbjørn blev nr. 12, men er sikker på plads i The Open 2019

Efter tre runder i -1 begyndte Thorbjørn Olesen finaledagen på en 20. plads i -3. Han fik en forrygende start med birdies på de første 2 huller, men var i par på for-ni efter en dobbeltbogey på 9. hul. Thorbjørn lavede bogeys på 11. og 12. hul inden birdies på 14. og 17. hul gav en runde i par og en 12. plads i -3.

En top-10 placering giver en plads i The Open 2019, men her er Thorbjørn reelt allerede kvalificeret, da han er sikker på en plads i top-30 på Race to Dubai ranglisten, som også kvalificerer sig. Det var også sådan han var kvalificeret i år.

Den 17-årige danske europamester Nicolai Højgaard missede cuttet efter anden runde. Han skal allerede igen i den kommende uge spille en stor turnering, da han og tvillingebroderen Rasmus har fået en invitation til Europa Tour turneringen Porsche European Open i Hamborg.

Franceso Molinari er The Champion Golfer of the Year

Spillerne havde det svært, da det blæste op i løbet af dagen på den skotske østkyst, hvilket gav en tæt og spændende afslutning. Blot 14 spillere formåede at bryde par for dagen mod 41 i lørdagens tredje runde.

Da førerbolden manglede de sidste 6 huller, var der seks spillere på en delt førsteplads i -6; Rory McIlroy, Francesco Molinari, Kevin Chappell, Xander Schauffele og Jordan Spieth.

Franceso Molinari og Xander Schauffele kom til -7 inden de svære afslutningshuller, og med en forrygende birdie på 18. hul kom Molinari til -8. Han var uden bogeys i de to finalerunder, som han gik i -6 og i -2.

Det var der ingen andre som kunne matche, så med en finalerunde i -2 vandt Franceso Molinari, der spillede med Tiger Woods i finalerunden, sin første major i -8. Med sejren rykker den 35-årige italiener frem som nr. 6 på verdensranglisten, og det er første gang, han er i top-10.

Justin Rose klarede kun lige akkurat cuttet i -3 med en birdie på 18. hul i anden runde, men -7 i tredje runde og en finalerunde i -2 gav ham en delt 2. plads i -6 med Rory McIlroy, Kevin Kisner og Xander Schauffele i -6.

Kevin Kisner førte med ét slag efter første runde, og var på en delt førsteplads efter både anden og tredje runde, men måtte nøjes med en delt 2. plads efter en finalerunde i +3.

Justin Rose lavede i øvrige birdie på 18. i alle fire runder, og hvis McIlroy havde puttet godt over de fire dage, kunne han have vundet med mange slag, men det er fortsat her, han i øjeblikket har en udfordring.

Rory McIlroy – Foto: golfsupport.nl
Tiger blev nr. 6 og er tilbage i top-50 på verdensranglisten

Med to birdies på for-ni spillede Tiger Woods sig frem på førstepladsen, men med en dobbeltbogey på 11. og en bogey på 12. hul faldt han tilbage igen inden han lavede en birdie på 14. Med runden i par delte han 6. pladsen med Kevin Chappell og Eddie Pepperell, der gik dagens bedste runde i -4.

Med sin 6. plads er Tiger Woods tilbage i top-50 på verdensranglisten for første gang siden 25. januar 2015, da han er nr. 50 når ranglisten opdateres. Imponerende ikke mindst da han blot har spillet 16 turneringer de seneste to år, og ranglisten opgøres over mindst 40 turneringer.

Det er Tigers første top-10 placering i en major siden han blev nr. 6 i The Open 2013.

Tiger Woods – Foto: golfsupport.nl

Tony Finau, Matt Kuchar og den forsvarende mester Jordan Spieth delte 9. pladsen i -4. Spieth gik finalerunden i +5 uden at have en eneste birdie på scorekortet, men derimod tre bogeys og en dobbeltbogey.

Jordan Spieth – Foto: golfsupport.nl

Thorbjørn Olesen delte 12. pladsen i -3 med Patrick Cantlay, Ryan Moore, Tommy Fleetwood og Webb Simpson, mens Jason Day, Adam Scott, Alex Noren og Zach Johnson var blandt spillerne på en delt 17. plads i -2.

Mickelson og Langer i top-25

Phil Mickelson, Danny Willett og 60-årige Bernhard Langer blev nr. 24 i -1, Patrick Reed og Rickie Fowler nr. 28 i par, Henrik Stenson nr. 35 i +1, Brooks Koepka nr. 39 i +2, Paul Casey nr. 51 i +4, Marc Leishman nr. 60 i +5, Lee Westwood nr. 61 i +9 og Rafa Cabrera Bello nr. 74 i +8.

Sam Locke blev bedste amatør

19-årige Sam Locke fra Skotland var den eneste af de fire amatører, som klarede cuttet til finalerunderne, så han blev hædret med The Silver Medal for at slutte som bedste amatør på en 75. plads i +9 efter en finalerunde i +7.

Sam Locke med The Silver Medal og sine forældre efter The Open 2018 – Foto: golfsupport.nl
Tre sejre og to 2. pladser i de seneste 6 turneringer!

Med sejren har Francesco Molinari tre sejre og to 2. pladser i sine seneste seks turneringer! Efter sejren i BMW PGA Championship blev han nr. 2 da Thorbjørn Olesen vandt Italian Open efterfulgt af en 25. plads i US Open, en sejr i Quicken Loans National og en 2. plads i sidste uges John Deere Classic!

Han har vundet seks tællende turneringer på Europa Touren med sejre i Telecom Italia Open 2006, WGC-HSBC Champions 2010, Reale Seguros Open de España 2012, Italian Open 2016, BMW PGA Championship 2018 og nu The Open 2018.

Sejren i John Deere Classic var hans første på PGA Tour, og med sejren i The Open er han nu oppe på to sejre der.

Sikker på en Ryder Cup plads

Francesco Molinari er den første italienske major vinder, og reelt sikker på en Ryder Cup plads. Om ikke andet så på et wild card, da man ikke kan udelukke en major vinder, og han har erfaring fra Ryder Cup 2010 og 2012, hvor han var på holdet.

Det er på alle måder et boost for italiensk golf, som skal være vært for Ryder Cup 2022. Efter en turbulent periode kom finansieringen på plads i foråret 2017.

The Open, resultat

Francesco Molinari med sin caddie Pello Iguaran – Foto: golfsupport.nl

Kvinder: Penge- og pointranglister, 22. april 2024

Chiara Tamburlini vandt Joburg Ladies Open på LET, hvor Sofie Kibsgaard blev nr. 64. Cecilie Finne-Ipsen missede cuttet. På LPGA spillede man årets første major,...

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage – 4 sejre i 5 turneringer

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage, og verdensetteren har nu vundet fire af sine seneste fem turneringer! Og det har været i stærke felter mod...