AnbefaletDP World Tour mister stor kriseramt titelsponsor med store armbevægelser

DP World Tour mister stor kriseramt titelsponsor med store armbevægelser

Dubai Desert Classic har mistet sin titelsponsor, da kriseramte Slync.io og DP World Tour er blevet enige om at afbryde samarbejdet. Chris Kirchner, der var medstifter, direktør og bestyrelsesformand, er blevet fyret

Slync.io blev præsenteret som ny titelsponsor i efteråret 2021, og præmiesummen blev mere end fordoblet til 8 mio. $ samtidig med, at det blev en Rolex Series turnering.

Det skulle være en 5-årig aftale med start i 2022, hvor Viktor Hovland vandt Slync.io Dubai Desert Classic, men nu skal man på jagt efter en ny titelsponsor.

En talsperson for DP World Tour bekræfter overfor theguardian.com, at man har lavet en aftale med Slync.io om, at ophæve samarbejdet. Man bekræfter også, at Dubai Desert Classic  fortsat vil være en Rolex Series turnering, når den spilles fra den 26. – 29. januar 2023.

Slync.io har fyret stifteren som direktør og bestyrelsesformand

Slync.io er en teknologi-virksomhed, der efter eget udsagn revolutionerer global logistik med løsninger til booking og administration af fragt for bl.a. rederier.

Efter en investeringsrunde på 60 mio. $ i februar 2021 med Goldman Sachs som primær investor var Slync.io vurderet til 240 mio. $ svarende til 1,8 mia. kr. i dagskurs.

Det er udadtil en kæmpe succes, men mens den 34-årige medstifter, direktør og bestyrelsesformand Chris Kirchner rejste rundt i sin egen privatjet til bl.a. golfturneringer og købte en dyr Ferrari, så var der medarbejdere i Slync.io, som var to måneder bagud med lønnen, hvilket er beskrevet af forbes.com.

Han spillede bl.a. Pro-Am med Rory McIlroy i Dubai, og var med i JP McManus Pro-Am’en i Irland og Pro-Am’en op til LIV Golf turneringen i London.

Thorbjørn Olesen under Slync.io Dubai Desert Classic 2022 – Foto: golfsupport.nl

Chris Kirchner købte som sådan også den konkurs-truede engelske fodboldklub Derby County. En traditionsrig klub der har været i Premier League, men nu spiller League One, der er den tredje bedste række i England. Da Kirchner skulle betale for købet af klubben kom der dog ingen penge, og senere blev Derby reddet af en lokal forretningsmand.

Chris Kirchner blev suspenderet som direktør og bestyrelsesformand i juli, og fyret i begyndelsen af august. Fremtiden for Slync.io er uvis, for i følge Forbes har de også færre end fem betalende kunder, og med medieomtalen af Chris Kirchner er det ikke blevet lettere for dem.

Et lille marketingbudget, men mange golfspillere

I følge Forbes skulle Slync.io i 2022 betale omkring 8 mio. $ for titelsponsoratet og andre ydelser fra DP World Tour samtidig med, at marketingbudgettet for 2021 kun var på 500.000 $.

Samtidig havde Slync.io også deres eget team af professionelle spillere som ambassadører. Heriblandt Justin Rose, Viktor Hovland, Erik van Rooyen, Bernd Wiesberger og Sepp Straka samt Jennifer Kupcho og Albane Valenzuela.

Det er dog lidt uklart hvem der fortsat er ambassadører for Slync.io, for Rose og Hovland har ikke båret deres logo de seneste måneder, mens Bernd Wiesberger har båret deres logo under både LIV Golf turneringer og senest BMW PGA Championship.

Bernd Wiesberger – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk