UdstyrTiger og Nike stopper samarbejdet efter 27 år og flere mia. kr....

Tiger og Nike stopper samarbejdet efter 27 år og flere mia. kr. til Tiger

Lige siden sin professionelle debut i 1996 har Tiger Woods spillet i Nike tøj, men aftalen udløb ved nytår, og er ikke blevet forlænget. Tiger har valgt ikke at forlænge aftalen, så nu spekuleres der i, hvad han fremover skal spille i, og om han måske er på vej med sit eget tøjmærke. Tiger har tjent mange penge i sin karriere, og mere end 1/4 kommer angiveligt fra Nike.

Rygterne om at samarbejdet ville ophøre når den 10-årige forlængelse fra 2013 udløb har svirret siden efteråret. Tiger blev også spurgt til det under Hero World Challenge i december, men svarede udenom.

Mandag havde Tiger et opslag på Instagram, hvor han takkede Nike og i særdeleshed den tidligere Nike direktør Phil Knight, der var med til at grundlægge Nike. Kort efter takkede Nike også Tiger for runden på deres Instagram side. Begge opslag kan ses nedenfor.

I ingen af opslagene fremgik det direkte, at samarbejdet var ophørt. Og når Tiger skrev, der kommer et nyt kapitel, så kunne det forstås på forskellig vis, for var det et nyt kapitel med Nike. Men senere kom Nike også med en skriftlig udtalelse, hvor man beskrev hvordan Tiger ikke blot havde ændret golfsporten men nedbrød barrierer for al sport. Og her ønskede man ham alt det bedste:

– Vi så ham sætte rekorder, udfordre konventionel tænkning og inspirere generationer over hele verden. Vi er taknemmelige over at have været en del af det. Vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden, skrev Nike også om samarbejdet med Tiger.

– En forretningsmæssig beslutning 

Tigers manager Mark Steinberg siger til CNBC, at det er Tiger, som har truffet en forretningsmæssig beslutning om ikke at forlænge med Nike.

Flere mærker er blevet nævnt som Tigers nye samarbejdspartner, men det er kun rygter, og intet er konkret. Det er også uvist hvor meget Nike har betalt for samarbejdet med Tiger, men flere medier herunder CNBC nævner, at Tiger gennem de 27 år har fået mere end 500 mio. $ svarende til 3,4 mia. danske kroner i dagskurs. Man kan dog også argumentere for, at Nike har fået eksponering af deres tøj og logo der overstiger det enorme beløb.

Siden 1996 har Tiger som nævnt spillet i Nike tøj, og i år 2000 begyndte de også at lave golfbolde. Året efter også jern, men i 2016 stoppede man med at lave golfudstyr, bolde og bags hvilket der er meget mere om i denne artikel på 19hul.dk.

Mere end 1/4 af Tigers formue kommer fra Nike

Ifølge Forbes har Tiger tjent omkring 1,8 mia. $ i karrieren, hvilket er mere end nogen anden aktiv atlet uanset sportsgren, og mere end 1/4 kommer fra Nike. De har så også betalt for at Tiger ikke kunne bære andre logoer på tøjet, for der har man kun kunnet se logoer for Nike. Ifølge Forbes er der kun to atleter, som har tjent mere end 1 mia. $ mens de har været aktive, og den anden er NBA stjernen LeBron James. Michael Jordan og Magic Johnson har også nået den milepæl, men først efter de har indstillet den aktive karriere.

– Vi ses i LA

Tiger afslutter sit opslag med, at vi ses i LA. Det en henvisning til, at han fra den 15. – 18. februar er vært for Genesis Invitational på Riviera Country Club i Los Angeles.

Nedenfor ses Instagram opslagene fra Tiger og Nike:

Tiger:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Tiger Woods (@tigerwoods)

Nike:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Nike (@nike)

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Line Toft Hansen spiller LET på en Medical Extension

Dem der følger Ladies European Tour har måske undret sig over, at Line Toft Hansen har været tilbage på LET de seneste uger. På...

Se højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr i UAE Challenge

I Challenge Tourens magasin-program om UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi er der højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr. Hans anden sejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk