Danish Golf ChampionshipRasmus Højgaard vandt Made in HimmerLand efter 6 hullers omspil

Rasmus Højgaard vandt Made in HimmerLand efter 6 hullers omspil

Rasmus Højgaard vandt Made in HimmerLand 2023 efter en spændende og dramatisk finalerunde og omspil. Foran flere tusinde tilskuere i høj solskin blev der sagt et flot farvel og sandsynligt på gensyn til HimmerLand. Turneringen fortsætter, men under nyt navn og på en ny bane.

Inden finalerunden førte Nacho Elvira i -13 foran Robert MacIntyre i -12 og Richie Ramsay i -11.

Rasmus Højgaard var bedste dansker på en 11. plads i -7, og med -5 på de første 12 huller spillede han sig frem til en 3. plads blot to slag fra førstepladsen. En flot birdie på det svære 18. hul gav en runde i -6. Under interviews efter runden kom han på en delt førsteplads i -13, da Robert MacIntyre og Nacho Elvira kom i problemer på 13. hul.

Richie Ramsay tog føringen i -14 med en birdie på 16. hul, og første også med ét slag inden 18., hvor han slog sit drive i venstre rough. Derfra i vandet, og han sluttede i -12 efter en dobbeltbogey.

Samtidig i gruppen bag ham kom Nacho Elvira, med danske Daniel Jensen fra Sindal som caddie, til -14 efter birdies på 16. og 17. hul. Han slog et perfekt drive, men andetslaget slog han over greenen, så bolden lå på græskanten til en bunker. Han lavede bogey, og så skulle han og Rasmus Højgaard i omspil.

Omspil over 6 huller

Omspillet skulle afgøres på 18. hul, igen og igen, indtil en vinder blev fundet. Det blev en langstrakt affære, da de delte hullet i de første fem forsøg. På sjette omspilshul slog Elvira over greenen og out of bounds, så han måtte slå en ny, og den slog han i greenbunkeren. Rasmus Højgaard to-puttede sikkert for par og vandt sin fjerde sejr i blot 76 DP World Tour turneringer.

Rasmus Højgaard får 552.500 $ svarende til 3,75 mio. danske kroner for sejren samt 710 Race to Dubai point.

Richie Ramsay blev nr. 3 i -12 foran Robert MacIntyre, Marc Warren, Alexander Björk og Kalle Samooja i -11.

Turneringen var en del af The Open Qualifying Series, så Nacho Elvira, Marc Warren og Kalle Samooja kvalificerede sig til The Open.

Axelsen blev nr. 17

John Axelsen afsluttede med en runde i -3, hvilket gav ham en 17. plads i -8. Amatøren Frederik Kjettrup gik -2 og delte 24. pladsen i -7 med Jeff Winther og Søren Kjeldsen, der var rundt i henholdsvis -6 og -3.

Marcus Helligkilde med -3 og Niklas Nørgaard med -2 delte 35. pladsen i -5 efter runder i -3 og -2, Lucas Bjerregaard blev nr. 60 i -1 efter en runde i par, Rasmus Neergaard-Petersen nr. 65 i +2 efter en runde i -1 og Victor Sidal Svendsen nr. 71 i +11 efter en runde i +5.

Nicolai Højgaard, Thorbjørn Olesen, Martin Simonsen, Søren Broholt Lind, Alexander Frances, Oliver Hundebøll, Morten Toft Hansen, amatøren Gustav Frimodt, Christoffer Bring, Sebastian Wiis, August Thor Høst og Joachim B Hansen missede cuttet.

Farvel og måske på gensyn til HimmerLand

Det var den niende udgave af Made in HimmerLand, der alle årene bortset fra 2018 i Silkeborg er blevet spillet i HimmerLand.

Flemming Astrup har været promoter alle årene, men nu overtager han også ejerskabet af turneringen gennem sit selskab GolfPromote, der også står bag ECCO Tour.

Det er endnu ikke offentliggjort hvor turneringen skal spilles de kommende år, men Flemming Astrup slår fast, at han er 100 % sikker på, at der også er en turnering næste år. Men der skal tænkes nyt, og det bliver ikke i HimmerLand, som der dog er intentioner om at vende tilbage til i fremtiden.

Det har været en fest i HimmerLand, og søndag gav minder om de første år med mange tilskuere og en særlig stemning. Men fornyelsen kan også give ny energi, nye idéer og være med til at løfte turneringen. Tak for alt til HimmerLand.

Made in HimmerLand, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

Verdensranglisterne, 15. april 2024

Scottie Scheffler udbyggede sin føring som verdens bedste med sin anden Masters sejr på tre år. Og Ludvig Åberg er nu helt fremme på...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk