PopulærtDP World TourViktor Hovland vandt Slync.io Dubai Desert Classic

Viktor Hovland vandt Slync.io Dubai Desert Classic

24-årige Viktor Hovland fra Norge vandt Slync.io Dubai Desert Classic, hvor Thorbjørn Olesen blev bedste dansker. Der blev spillet om 8 mio. $ i Rolex Series turneringen, hvoraf Hovland fik 1,36 mio. $ svarende til 9 mio. danske kroner, og med sejren rykker han frem som nr. 3 på verdensranglisten. Se højdepunkter fra hans finalerunde i videoen ovenfor.

Det lå ikke i kortene fra morgenstunden, men Thorbjørn Olesen blev bedste dansker på en 35. plads i par efter en finalerunde i -2. Thomas Bjørn gik -1, hvilket gav ham en 43. plads i +1, som han delte med Søren Kjeldsen der afsluttede med en runde i +1.

Rasmus Højgaard begyndte dagen som nr. 33 i -2, men med +4 sluttede han som nr. 47 i +2. Joachim B Hansen delte førstepladsen i -7 efter første runde, og var nr. 5 i -7 efter anden runde. Desværre gik han +9 i tredje runde, så han var nr. 59 i +2 efter tredje runde. Joachim afsluttede med en runde i +3, som gav ham en 66. plads i +5.

Thorbjørn Olesen under Slync.io Dubai Desert Classic 2022 – Foto: golfsupport.nl

Lucas Bjerregaard klarede cuttet efter anden runde, men da flere end 78 klarede cuttet var der også cut til top-72 og lige efter tredje runde. Her var Lucas nr. 80, så han spillede ikke finalerunden, men får præmiepenge for en 80. plads.

Hovland vandt efter omspil mod Bland

Inden finalerunden førte Justin Harding i -12 foran Rory McIlroy i -10, mens Erik Van Rooyen og Tommy Fleetwood delte 3. pladsen i -9.

Viktor Hovland begyndte dagen i -6, men med -6 i finalerunden efter en vild bogey-birdie-eagle-birdie afslutning sluttede han i -12, hvilket var nok til omspil mod Richard Bland. Et omspil Hovland vandt med en birdie på første omspilshul.

Rory McIlroy var i -12 inden sidste hul, hvor en birdie ville have givet ham sejren. Han gik efter sejren ved at slå efter greenen i andetslaget på par-5 hullet 18., men efter en tur i vandet blev det en bogey og en 3. plads i -11.

Sam Horsfield, Tyrrell Hatton, Adrian Meronk, Erik Van Rooyen og Justin Harding delte 4. pladsen i -8.

Adam Scott, Jordan Smith og Padraig Harrington delte 9. pladsen i -7, mens Thomas Pieters, Sergio Garcia, Tommy Fleetwood og den forsvarende mester Paul Casey var blandt spillerne på en 12. plads i -6.

Collin Morikawa blev nr. 18 i -5, Shane Lory og Bernd Wiesberger nr. 24 i -4, mens Lee Westwood blev nr. 32 i -1. Westwood gik finalerunden i +6 efter en 9’er på sidste hul.

Anden sejr på Europa Touren – tre på PGA Tour

Det var 24-årige Viktor Hovlands anden Europa Tour sejr, da han også vandt BMW International Open 2021.

Han spiller primært på PGA Tour, hvor han har vundet tre gange med sejre i Puerto Rico Open 2020Mayakoba Golf Classic 2020 og World Wide Technology Championship at Mayakoba 2021. Derudover vand han den ikke tællende Hero World Challenge 2021.

Hovland er nr. 5 på verdensranglisten i denne uge, og vil med sejren rykke frem som nr. 3.

Slync.io Dubai Desert Classic, resultat

Viktor Hovland efter sejren i Slync.io Dubai Desert Classic 2022 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk