PopulærtDP World TourAdrian Meronk og Lucas Herbert er nye LIV Golf spillere

Adrian Meronk og Lucas Herbert er nye LIV Golf spillere

Rygterne var sande for Adrian Meronk og Lucas Herbert er præsenteret som nye LIV Golf spillere for henholdsvis Cleeks GC og Ripper GC.

Med Jon Rahms nye Legion XIII hold er der nu er 13 hold i ligaen, og så går startlisten ikke umiddelbart op med 3-bolde. Det løser man med to wild cards til spillere uden et hold og det er Hudson Swafford i hele sæsonen og Laurie Canter i de første to turneringer.

Meronk og Samooja til Cleeks GC med Kaymer som kaptajn

30-årige Adrian Meronk fra Polen skal spille for Cleeks GC med Martin Kaymer som kaptajn og Richard Bland og Kalle Samooja som de to nye holdkammerater. Samooja er også ny på LIV Golf efter han kvalificerede sig via Tourskolen i december.

En LIV Golf guldmønt er det synlige bevis / medalje for succesfuld kvalifikation og her Kalle Samooja med sin guldmønt – Foto: Montana Pritchard LIV Golf

Meronk har vundet fire gange på DP World Tour, hvoraf de tre var i 2023 sæson. Han blev til manges overraskelse ikke udtaget til Ryder Cup holdet, men fortsatte med at levere gode resultater og sluttede som nr. 4 på Race to Dubai ranglisten. Han toppede listen over de 10 der fik PGA Tour kortet via Race to Dubai, og kollegaerne på DP World Tour valgte ham som Årets spiller og modtager af Seve Ballesteros Award 2023.

Meronk nåede dog ikke at debutere på PGA Tour som medlem, mens hans PGA Tour kort går desværre ikke videre til Rasmus Højgaard, som var første reserve hvis en spiller takkede nej til medlemskabet inden den 1. december 2023. Han er nr. 42 på verdensranglisten i denne uge.

Lucas Herbert til Ripper HC

28-årige Lucas Herbert fra Australien har vundet fire gange på DP World Tour og en enkelt gang på PGA Tour i 2021. Han er ny mand på Ripper GC hvor Cameron Smith er kaptajn for holdet der også består af Marc Leishman og Matt Jones. Så det er et hold med fire australske spillere, og han erstatter Jediah Morgan, der rykkede ud efter en skuffende sæson. Lucas Herbert er nr. 82 på verdensranglisten i denne uge.

Wild Cards til Swafford og Canter

Som nævnt gives der to wild cards, så der kan være 18 tre-bolde, 54 spillere, i hver runder. 13 hold med 4 spillere giver 52, så de to wild cards spiller med om den individuelle præmiesum, men ikke holdturneringen.

26-årige Hudson Swafford har vundet tre gange på PGA Tour og skiftede til LIV Golf i 2022. En hofte-operation holdt ham ude i hele 2023, men han er klar igen og får nu chancen som wild card spiller i hele 2024. Han er nr. 1.654 på verdensranglisten, hvilket jo så også skyldes manglen på tællende turneringer og i 2022 var han fremme som nr. 61.

34-årige Laurie Canter spillede de første LIV Golf turneringer i 2022, og spillede også en række LIV Golf turneringer i 2023 som reserve for først Martin Kaymer og senere for Sam Horsfield da de var skadede. På LIV Golf Tourskolen i december tabte Canter omspil om en plads på LIV. Han er nr. 183 på verdensranglisten, men har været fremme som nr. 81.

Hudson Swafford på LIV Golf i 2022 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk