PopulærtDP World TourRasmus Højgaard er første reserve til et PGA Tour kort via DP...

Rasmus Højgaard er første reserve til et PGA Tour kort via DP World Tour

Det lykkedes desværre ikke for Rasmus Højgaard at tage ét af de 10 PGA Tour kort via DP World Tourens Race to Dubai rangliste. Umiddelbart efter sæsonfinalen var der et PGA Tour logo ud for Rasmus Højgaard, men DP World Tour har bekræftet overfor 19hul.dk, at det var en fejl, hvilket der er mere om nederst i artiklen. Men Rasmus Højgaard sluttede 26,82 point efter Ryo Hisatsune, som fik det 10. kort.

Der ser ud til at være to danske PGA Tour spillere i 2024, da Nicolai Højgaard fik kortet via non-member ranglisten og Thorbjørn Olesen tog det 4. af de 10 kort til spillere på Race to Dubai ranglisten, som ikke i forvejen havde et kort.

Med fire afsluttende birdies i sæsonfinalen blev Matthieu Pavon delt nr. 5 i sæsonfinalen, og med det resultat rykkede han fem pladser frem til en 15. plads på Race to Dubai ranglisten. Det gav ham PGA Tour kortet på bekostning af Rasmus Højgaard, som blev nr. 11 i sæsonfinalen.

De 10 spillere der kvalificerede sig til PGA Tour via DP World Tour er følgende. De kommer fra ni forskellige lande:

  • Adrian Meronk, Polen
  • Ryan Fox, New Zealand
  • Victor Perez, Frankrig
  • Thorbjørn Olesen, Danmark
  • Alexander Björk, Sverige
  • Sami Välikäki, Finland
  • Robert MacIntyre, Skotland
  • Matthieu Pavon, Frankrig
  • Jorge Campillo, Spanien
  • Ryo Hisatsune, Japan
Ups, fejl på europeantour.com “gav” Rasmus Højgaard et PGA Tour kort

Inden sæsonfinalen lå Rasmus Højgaard til at tage det 10. og sidste kort. Og da Race to Dubai ranglisten blev opdateret efter finalen, så rykkede Matthieu Pavon frem til 15. pladsen, men man fik ikke indikeret, at han også fik et PGA Tour kort.

Så i tiden efter sæsonfinalen stod Rasmus Højgaard til at tage det 10. og sidste kort. Efter en mail fra 19hul.dk  bekræftede DP World Tour at det var en fejl og den er rettet nu, så Rasmus Højgaard ikke længere har et PGA Tour logo ud for sit navn.

Skærmbillede fra europeantour.com der viser fejlen
Rasmus Højgaard er reserve

Top-10 spillerne beholder også deres DP World Tour medlemskab i 2024, så de kan spille på begge tours. De 10 skal senest den 1. december takke ja til PGA Tour medlemskabet. Hvis en eller flere takker ned til medlemskabet, så går kortet videre til den næste på Race to Dubai ranglisten, som er Rasmus Højgaard.

Den bedste af de 10, Adrian Meronk, får en særlig PGA Tour kategori sammen med vinderen af Korn Ferry Tour, Ben Kohles, da de to placeres lige efter top-125 på FedExCup ranglisten, og den plads holder de hele året, da de ikke bliver re-ranket efter indtjening. Meronk har også kvalificeret sig til både Players Championship på TPC Sawgrass og Charles Schwab Challenge, hvor der ellers er et begrænset felt.

De resterende ni får fra starten af året et kort før spillerne fra Korn Ferry Tour og før spillerne fra den kommende Tourskole. Alle spillere fra de tre adgangsveje re-rankes efter point to gange i sæsonen, som er i ugen op til Masters og efter Wyndham Championship dvs. inden FedExCup Fall. Med en dårlig sæsonstart vil man måske få adgang til lidt færre turneringer, men alle ni forventes faktisk at kunne få adgang til alle regulære PGA Tour turneringer med fuldt felt frem til FedExCup slutspillet og også i FedExCup Fall efter slutspillet.

Race to Dubai rankings, resultat

Adrian Meronk – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk