Ryder CupEt Ryder Cup hold der svækker og gør grin med DP World...

Et Ryder Cup hold der svækker og gør grin med DP World Tour

Det har som sådan aldrig været nemmere at komme på Ryder Cup holdet end i år, men alligevel har kun én af de 12 europæiske Ryder Cup spillere deltaget i flere end 15 DP World Tour turneringer i 2023. Der er ikke uddelt wild cards til spillere i top-14 på Race to Dubai og top-10 på European Points List, og når man ser helt bort fra dem der spiller i Europa, så kan man lige så godt ændre reglerne. Drop kvalifikation via DP World Tour og lad de seks bedste på verdensranglisten kvalificere sig, eller uddel bare 12 wild cards, mener 19hul.dk.

Særligt Adrian Meronk, der er 10. bedste europæer på verdensranglisten, med en sejr og en 2. plads på Ryder Cup banen Marco Simone kan med rette være skuffet og forundret over, at der ikke blev plads til ham på holdet.

Ryder Cup handler (også) om at vinde, og man skal stille det stærkeste hold. I den proces bruger man i stor stil statistik til at vurdere, hvem der vil gøre det bedst på holdet.

Det er fortællingen, men man skal samtidig passe på DP World Tour, der i 2024 får mange turneringer uden en eneste Ryder Cup spiller i feltet, da de alle sammen spiller på PGA Tour!

Ryder Cup er den helt store indtægtskilde for DP World Tour, men årets hold kan være med til at svække tourens primære produkt, nemlig DP World Tour turneringerne. Og statistik er ikke en facitliste, så nogle wild card spillere vil levere og andre vil skuffe i Rom. Luke Donald vil gerne have spillere i form, og det er forståeligt men samtidig lidt svært når der fra udtagelsen er tre uger til Ryder Cup.

Det er fantastisk at Nicolai Højgaard skal spille Ryder Cup, og selvom Ludvig Åberg kommer uden den store professionelle erfaring, så er han også en investering i fremtiden. Et godt generationsskifte, og der er også gode argumenter for de andre fire wild card spillere. Men at der ikke engang blev plads til Adrian Meronk og til dels også Yannik Paul er ærgerligt både for dem og for DP World Tour.

Nicolai Højgaard – Foto: golfsupport.nl

En Ryder Cup plads har været en gulerod for de “faste” DP World Tour spillere, men når ingen af de bedst placerede kommer med, så er guleroden taget væk uden varsel. Eller et varsel om en ny tid med en endnu mere svækket DP World Tour, som fra næste år også vil sende de ti bedste, af dem der er tilbage, til PGA Tour. Det kan gå udover sammenhængskraften.

Har nok aldrig været nemmere at komme på holdet

Med seks wild cards har man sikkert ville holde mulighederne åbne for, at udtage meget erfarne Ryder Cup spillere, som måske ikke var i den bedste form. Garcia og Poulter er de første man tænker på, men med LIV Golf er der ikke længere så mange at vælge imellem, da de ikke længere er medlem af touren.

Det er af den grund vi mener, at det nok aldrig har været nemmere at komme på holdet, da bl.a. Sergio Garcia, Ian Poulter, Paul Casey og Thomas Pieters er skiftet til LIV Golf.

Kun to har spillet flere end 10 turneringer

Ryder Cup kvalifikationen begyndte i september sidste år, men ser vi udelukkende på i år, så har blot to af de 12 europæere spillet flere end 10 tællende turneringer på DP World Tour.

Det er Robert MacIntyre med 20 turneringer og Nicolai Højgaard med 14. Og Nicolai har, forståeligt nok, også forsøgt at spille så meget som muligt på PGA Tour efter han i marts blev nr. 2 i Corales Puntacana Championship. Nicolai har spillet 12 turneringer i år, som har været tællende til PGA Tour.

Ingen wild cards til top-14 på Race to Dubai

Det har aldrig været nemmere, men måske heller aldrig været sværere at komme på holdet! LIV Golf spillerne er ude, men til gengæld har det været svært for de faste DP World Tour spillere at kvalificere sig.

Da Ryder Cup kvalifikationen blev afsluttet med Omega European Masters i sidste uge tog Robert MacIntyre den tredje og sidste plads på European Points listen for point optjent på DP World Tour.

De to andre pladser gik til Rory McIlroy og Jon Rahm der tilsammen havde spillet én DP World Tour turnering i år, som ikke også har været tællende til PGA Tour (de spillede flere sidste år, og kommer til at spille flere i år). Med henholdsvis 7 og 5 tællende turneringer er det ikke meget de har spillet, men alligevel er de fortjent nr. 1 og 2 på Race to Dubai ranglisten. McIlroy har vundet to Rolex Series turneringer og blev nr. 2 i US Open, mens Rahm bl.a. vandt Masters og blev nr. 2 i The Open.

Jon Rahm og Rory McIlroy – Foto: golfsupport.nl

Hvis en af de andre store profiler som f.eks. Viktor Hovland havde gjort det endnu bedre i majors kunne han også have skubbet MacIntyre ud af top-3.

Den bedst placerede på Race to Dubai ranglisten som fik et wild card er Nicolai Højgaard, der var nr. 15 i sidste uge, hvor kvalifikationen sluttede.

Hvorfor ikke Yannik Paul og Adrian Meronk

Fra 2012 – 2021 kvalificerede fire fra DP World Tour ranglisten sig til holdet, og i årene før det var det fem.

I årets kvalifikation blev Yannik Paul nr. 4 og Adrian Meronk nr. 5, men ingen af dem skal til Ryder Cup. Faktisk er der ingen fra top-10 på European Points ranglisten, som har fået et wild card. Shane Lowry på 11. pladsen er den højest rangerede, der fik et wild card.

29-årige Yannik Paul vandt Mallorca Golf Open 2022, og havde ni top-10 placeringer i kvalifikationsperioden. Det var dog primært i mindre turneringer, at Yannik Paul havde sine bedste resultater, så han var nr. 11 på Race to Dubai ranglisten i år og nr. 107 i verden. På den baggrund er det forståeligt, at Luke Donald ikke udtog ham.

Yannik Paul – Foto: golfsupport.nl

Med 30-årige Adrian Meronk er det meget anderledes. Inden Ryder Cup kvalifikationen begyndte vandt han Horizon Irish Open 2022, og han sluttede året af med en 7. plads i sæsonfinalen i Dubai.

Meronk har haft seks top-10 placeringer på DP World Tour i år heriblandt sejre i ISPA Handa Australian Open og DS Automobiles Open på Ryder Cup banen Marco Simone. Han er nr. 3 på Race to Dubai ranglisten, men hans seneste top-10 placeringer var i juni. Han blev nr. 13 i Omega European Masters, og som nr. 51 på verdensranglisten er han den 10. bedste europæer. Han fører tilmed Strokes Gaines: Off the tee statistikken og kæmper med Alexander Björk om at føre Strokes Gained: Total.

Meronk delte 2. pladsen med Tommy Fleetwood, da Nicolai Højgaard vandt DS Automobiles Open 2021 på Ryder Cup banen, der dog har udviklet sig en del siden da, mens Robert MacIntyre vandt i 2022. Meronk har bakket op om DP World Tour og spillet Italian Open på Ryder Cup banen alle tre gange med en sejr og en 2. plads, men det var ikke nok…

Adrian Meronk efter sejren i DS Automobiles Italian Open 2023 – Foto: golfsupport.nl

Særligt Victor Perez og Alexander Björk blev også nævnt i forbindelse med potentielle wild card spillere. Björk gjorde hvad han kunne for at imponere med en 2. plads i Omega European Masters, men det var ikke nok.

Alexander Björk har det pt. laveste scoringsgennemsnit på DP World Tour i denne sæson, mens han fører Strokes Gained: Total og Strokes Gained: Approach statistikkerne.

Alexander Björk – Foto: golfsupport.nl
Beløn DP World Tour spillerne

Og nej, vi synes ikke man skal droppe DP World Tour som adgangsvej til Ryder Cup, og det vil være for kedeligt med 12 wild cards. Selvom 12 wild cards nok havde givet det samme hold i år.

I stedet skulle man måske igen lade 4 – 5 spillere kvalificere sig via DP World Tour, så det er en reel gulerod for spillerne på DP World Tour.

En stor tom tribune under DS Automobiles Italian Open 2023, der blev spillet på Ryder Cup banen Marco Simone – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kipp Popert vandt G4D Tour @ Magical Kenya Open

Verdensetteren Kipp Popert vandt sin 9. G4D Tour sejr i G4D Tour @ Magical Kenya Open, der blev spillet mandag og tirsdag inden ugens...

Ferie for Alle er klar til start med charterbranchen rigt repræsenteret

Størstedelen af charterbranchen er til stede på årets udgave af Ferie for Alle, der i det hele taget byder på et overflødighedshorn af ferieformer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk