LIV GolfTyrrell Hatton skifter til LIV Golf og Jon Rahms Legion XIII hold

Tyrrell Hatton skifter til LIV Golf og Jon Rahms Legion XIII hold

32-årige Tyrrell Hatton, der er nr. 16 på verdensranglisten, er skiftet til LIV Golf, hvor han skal spille på Jon Rahms hold, som hedder Legion XIII. LIV Golf sæsonen begynder fredag med LIV Golf Mayakoba i Mexico.

29-årige Rahm, der er nr. 3 på verdensranglisten, skiftede til LIV Golf i  december og han er kaptajn for sit eget nye hold, som har fået navnet Legion XIII. Der er dermed 13 LIV Golf hold i år mod 12 i de første to sæsoner.

Engelske Tyrrell Hatton har været på de seneste tre Ryder Cup hold. Han har vundet seks gange på DP World Tour og senest Abu Dhabi HSBC Championship 2021, mens han har vandt Arnold Palmer Invitaional 2020 på PGA Tour. Hatton har utvivlsomt fået mange millioner kroner for at skifte til LIV Golf, men vi ved ikke hvor meget. Men det var nok til at han blev fristet til at tage skiftet, og engelske medier nævner beløbet 50 mio. £ svarende til 64 mio. $ eller omkring 440 mio. danske kroner! Og det er blot for at skifte, og så kan han stadig vinde præmiepenge i sæsonens 14 turneringer.

Tyrrell Hatton og Jon Rahm under Ryder Cup 2023 – Foto: golfsupport.nl

De to andre på Legion XIII holdet er Caleb Surratt fra USA og Kieran Vincent fra Zimbabwe.

19-årige Caleb Surratt var én af verdens bedste amatører og han får sin professionelle debut i denne uge, mens 26-årige Kieran Vincent kvalificerede sig til LIV Golf via Tourskolen i december.

Med Jon Rahm og Tyrrell Hatton på samme hold er det selvsagt et godt hold, men de to sidste navne er alligevel lidt overraskende, for selvom det er gode spillere, så er det ikke ligefrem store profiler.

Legion XIII – flere betydninger

LIV Golf holdene har nogle mere eller mindre kreative navne, som på lidt længere sigt måske skal udskiftes med sponsornavne. Legion XIII (13) er ingen undtagelse, for Rahm tænker tilbage til Asterix & Obelix tegneserien, hvor de kæmper mod Legion 13 fra den romerske hær.

Rahms hold er også det 13. i ligaen, og kaptajnen kan være X der står i spidsen for de III spillere. Maskotten er en løve, og det nævnes som et dyr alle respektere og er lidt bange for. Og så er han fan af fodboldklubben Athletic Bilbao, der kaldes løverne.

Der mangler fortsat to på Kaymers hold

Selvom første turnering begynder på fredag, så er mangler der stadig to på Martin Kaymers Cleeks GC hold.

Kaymer og Richard Bland er indtil videre de eneste to på holdet, men mon ikke de sidste to offentliggøres meget snart, enten som faste medlemmer, eller som vikarer i denne uge.

Der er hele tiden mange rygter om mulige LIV Golf spillere, og det vil vi ikke spekulere for meget i, men Adrian Meronk har længe været rygtet på vej til holdet.

LIV Golf Mayakoba

Sæsonpremieren LIV Golf Mayakoba spiles på El Camaleón Mayakoba Golf Course, Playa del Carmen i Mexico fra fredag til søndag.

Som hidtil spilles der tre runder, 54 huller, om en præmiesum på 25 mio. $. Der er 20 mio. $ i den individuelle turnering og 5 mio. $ i holdkonkurrencen, så der er 4 mio. $ til den individuelle vinder og 3 mio. $ til det hold der vinder.

LIV Golf kan ses gratis via App’en LIV Golf Plus på hjemmesiden LIVGolfPlus.com og på YouTube.com.

LIV Golf Mayakoba, leaderboard

En underskrift til flere milliarder! Jon Rahm og LIV Golf chefen Greg Norman – Foto: Scott Taetsch / LIV Golf

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

Verdensranglisterne, 15. april 2024

Scottie Scheffler udbyggede sin føring som verdens bedste med sin anden Masters sejr på tre år. Og Ludvig Åberg er nu helt fremme på...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk