PopulærtLadies European TourTrichat Cheenglab vandt Race to Costa del Sol og blev Årets rookie

Trichat Cheenglab vandt Race to Costa del Sol og blev Årets rookie

28-årige Trichat Cheenglab fra Thailand vandt Race to Costa del Sol ranglisten på LET med en bonus på 125.000 €, og blev også Rookie of the Year. Hun sluttede dog langt nede på pengelisten, da det er i majors og turneringer der også tæller til LPGA, at der er flest penge.

Trichat Cheenglab vandt en enkelt turnering på LET i år, Big Green Egg Open foran Nicole Broch Estrup, og havde seks top-10 placeringer.

Trichat Cheenglab vandt ranglisten med 1.956 point foran Celine Boutier med 1.875 point og Diksha Dagar med 1.825 point.

Der var som nævnt en bonus på 125.000 € til vinderen, mens der var 75.000 € til nr. 2 og 50.000 € til nr. 3.

Nicole Broch Estrup blev bedste dansker på en 19. plads.

Årets rookie er den der har tjent flest point

Rookie of the year hæderen går til den nye spiller, som har optjent flest point, så den vinder Cheenglab med 1.966 point foran Alexandre Forsterling med 1.588 point.

Amalie Leth-Nissen blev nr. 24 på den rangliste.

Trichat Cheenglab med trofæerne for at vinde Rookie of the year og Race to Costa Del Sol 2024 på LET – Foto: Tristan Jones / LET
Celine Boutier vandt pengelisten

Skal man vinde pengelisten skal man gøre det godt i de europæiske majors, og det var Celine Boutier med sejr i Evian Championship og en 16. plads i AIG Womens’s Open. Hun vandt også Women’s Scottish Open, som også var tællende til LPGA.

Celine Boutier tjente 1.335.931 € og vandt foran Charley Hull med 975.106 €. Begge spillede blot 6 turneringer i sæsonen.

Trichat Cheenglab blev nr. 17 på pengelisten med 241.047 € i 24 turneringer. Hun  var kun med i én major, AIG Womens’s Open, hvor hun missede cuttet.

Emily K Pedersen var bedste dansker på en 21. plads med 227.247 € i 7 turneringer, men Emily blev kun nr. 86 på Race to Costa del Sol, som hun vandt i 2020.

Celine Boutier efter sejren i Amundi Evian Championship 2023 – Foto: Mark Runnacles / LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk