PopulærtLadies European TourCeline Boutier vandt Amundi Evian Championship

Celine Boutier vandt Amundi Evian Championship

29-årige Celine Boutier vandt Amundi Evian Championship, der er en major på LET og LPGA, som den første franske vinder siden nogensinde.

Desværre blev den første af de to majors i Europa ikke en succes for de to danske deltagere, da Nanna Koerstz Madsen i +5 og Emily K Pedersen i +13 ikke klarede cuttet i +4 efter anden runde.

Celine Boutier vanst med seks slag

Inden finalerunden havde Celine Boutier føringen i -11 foran  i -8.

Celine Boutier gik finalerunden i -3 og vandt i -14 foran den forsvarende mester Brooke M Henderson i -8, mens Celine Borge, Gaby Lopez, A Lim Kim, Yuka Saso og Nasa Hataoka delte 3. pladsen i -7.

Amundi Evian Championship blev spillet første gang i 1994 som en LET turnering. Fra år 2000 – 2012 var den tællende til både LET og LPGA, mens det siden 2013 har været en major på begge tours. Alle årene er turneringen blevet spillet på  Evian Resort Golf Club i Évian-les-Bains, Frankrig, meget tæt på grænsen til Schweiz.

Fire sejre på LPGA og LET

Det var 29-årige Celine Boutiers fjerde sejr på LPGA, da hun også vandt ISPS Handa Vic Open 2019, ShopRite LPGA Classic 2021, LPGA Drive On Championship 2023 og nu Amundi Evian Championship der tæller til både LPGA og LET.

Hun har også vundet fire gange på LET med sejre i Sanya Ladies Open 2017Australian Ladies Classic 2018 og Lacoste Ladies Open de France 2021.

Boutier er den tredje franske majorvinder, da Catherine LaCoste som amatør vandt US Women’s Open 1967 mens Patricia Meunier-Lebouc vandt Kraft Nabisco Championship 2003 (nu kendt som Chevron Championship).

Amundi Evian Championship, resultat
– alternativ på lpga.com

Celine Boutier efter sejren i Amundi Evian Championship 2023. Ofte sprøjtes med vand, men her er det “Den gule enke” champagne fra Veuve Clicquot – Foto: Mark Runnacles / LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk