AmatøreliteSmørums damer vandt sølv ved EM for klubhold - Cecilie Leth-Nissen var...

Smørums damer vandt sølv ved EM for klubhold – Cecilie Leth-Nissen var bedst af alle individuelt

Damerne fra Smørum Golfklub vandt sølv, da de forsvarende mestre fra Racing Club de France (RCF) La Boulie vandt EM for klubhold for sjette gang, hvilket er ny rekord. Over de tre dage var Cecilie Leth-Nissen bedst af alle i feltet.

16 hold deltog på Pravets Golf Club i Bulgarien, hvor holdets to ud af tre bedste scores var tællende for runden. Cecilie Leth-Nissen, Marie Louise Tommerup og Celine Friborg Henningsen deltog for Danmarksmestrene Smørum, og alle tre bidrog med tællende scores.

RCF La Boulie vandt i +4 foran Smørum Golfklub i +8, mens Golfclub St. Leon Rot blev nr. 3 i +12. St. Leon Rot førte med tre slag inden finalerunden, men gennemførte med blot to spillere, da deres tredje spiller måtte trække sig med sygdom.

EM for klubhold er kun for amatører, så Smørum GK og de andre hold stiller op uden professionelle spillere, som ellers gerne må være med i Danmarksturneringen.

Som understregning af Smørum Golfklubs talentmasse og dominans i Danmark, så er det tre Smørum spillere, der er udtaget til VM for damer, som i slutningen af oktober spilles i Abu Dhabi. Men Cecilie Leth-Nissen er den eneste af de tre sølvvindere, som også skal til VM da de to andre udtagne er Olivia Grønborg og Natacha Høst Husted.

Smørum vandt i 2013 og 2019

Smørum Golfklub vandt EM for klubhold 2013 med Emily Kristine Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Charlotte Kring Lorentzen på holdet.

De vandt også i 2019, hvor Marie-Louise Tommerup, Natacha Høst Husted og Louise Markvardsen var på holdet, mens Smørum blev nr. 3 i 2021.

Herrernes EM for klubhold, hvor Smørum også er med, spilles fra den 26. – 28. oktober på Troia Golf i Portugal.

EM for klubhold – European Ladies’ Club Trophy, hold

Racing Club de France (RCF) La Boulie efter sejren ved European Ladies’ Club Trophy 2023- Foto: EGA
Cecilie Leth-Nissen var bedst individuelt

Det er en holdturnering, men man følger også de individuelle scores. Her var Cecilie Leth-Nissen, der vandt vandt Smørum Ladies Open by ECDRIVE 2022 på LETAS, bedst i -1 foran Mila Jurine i, Sofie Maier Borst og Alexandra Sulikova i +1. Derfra var der fem slag til Justine Bayle i +6.

Marie Louise Tommerup blev nr. 12 i +12 og Celine Friborg Henningsen nr. 24 i +24.

Mila Jurine på den delte 2. plads, Justine Bayle på 5. pladsen og Giselle Zhao på en delt 6. plads udgjorde holdet for RCF La Boulie, så meget fortjent de vandt holdturneringen.

EM for klubhold – European Ladies’ Club Trophy, individuelt

Fransk jubelover guld og dansk jubel over sølv efter European Ladies’ Club Trophy 2023- Foto: EGA

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Scheffler vandt Masters for anden gang – nedtur for Nicolai Højgaard

Scottie Scheffler vandt Masters 2024, hvor Nicolai Højgaard blev nr. 16 efter bl.a. en 7'er på par-3 hullet 12. Ærgerligt, men alligevel også en...

Se fantastiske slag der har defineret bag-ni under Masters

Det siges, at Masters afgøres på bag-ni om søndagen, og mod slutningen af den traditionsrige major på Augusta National er der ofte også en...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk